Neka putovanja neizbježno znače zaustavljanje i čekanje u nekoj zračnoj luci. Zračne luke smatraju se samo točkama zaustavljanja. No što ako bi same zračne luke postale atraktivne destinacije i tako učinile putnicima čekanje podnošljivijim, štoviše, omogućile kvalitetno provedeno vrijeme? Neke zračne luke već su prepoznale tu potrebu putnika i zakoračile u sasvim drugačiju priču. Donosimo neke od njih.

Međunarodna zračna luka Hong Kong

Odvede li vas put u daleku Kinu, u zračnoj luci Hong Konga naći ćete veliko golfsko igralište s devet rupa te kino s jednim od najvećih IMAX ekrana u Aziji. Također, možete sudjelovati u virtualnoj utrci automobila ili pak zaigrati košarku. Za sve šopingholičare tu je pak trgovina Muji za sve kućanske potrepštine.

Međunarodna zračna luka Incheon

Soulska zračna luka može se pohvaliti klizalištem koje se može posjetiti cijele godine te golfskim terenom s čak 18 rupa. Za sve ljubitelje kulture ondje je smješten i centar sa sjevernokorejskom glazbom i umjetninama. Između ostalog, tamo se možete besplatno otuširati, otići na masažu, a postoje i prostorije za spavanje tako da vam je čekanje što komotnije.

Zračna luka München

Što bi atraktivno mogla sadržavati minhenska zračna luka? Ni više ni manje, za neke iznenađujuće, za druge ne, Zračna luka München može se pohvaliti vlastitom pivnicom i izložbom Audijevih automobila. Uz to, domaćin je biciklističkih i surferskih događaja. Možda zvuči nevjerojatno, međutim, da - tamo ljudi surfaju! Ne, ne na internetu, kako biste na prvu mogli pomisliti, već govorimo o pravom surfanju na vodi.

Međunarodna zračna luka San Francisco

Muzej zrakoplovstva i čudesan ogranak akvarija Steinhart nećete naći nigdje na svijetu osim u zračnoj luci San Francisca. Zanimljivo je to što se baš u zračnoj luci nalazi i postaja javnoga prijevoza. Imate li višak sati za utrošiti, možete otići i do samog grada! Osim toga, tamo ćete pronaći igraonice za djecu, spa centar i sobu za jogu.

Zračna luka Schiphol

Amsterdamska zračna luka posebna je kao i sam grad. Rijetko koja zračna luka može se pohvaliti svojom knjižnicom kao Schiphol. Osim knjižnice, u njoj ćete naći kafić s uslugom aromaterapije i dva mini muzeja koji rade non-stop. Rijksmuseum je za ljubitelje umjetnosti, a za ljubitelje znanosti tu je muzej Nemo. Tamo se isto možete opustiti u spa-centru ili u sobi za meditaciju.

Međunarodna zračna luka Vancouver

Zračna luka Vancouver dobro je iskoristila svoj golemi prostor za izložbu naivne umjetnosti. Također izlaže i akvarij koji je dom više od 5000 stvorenja. Imate li nekoliko sati vremena do svog leta, ovo je savršena polazišna točka za istraživanje Vancouvera. Za samo 30 minuta javnim ste prijevozom u samom centru grada.

Zračna luka Zürich

Švicarska je zemlja s predivnom prirodom, što je dobro iskorišteno i u organizaciji zračne luke. Odmah pokraj same zračne luke nalaze se pješačke i skijaške staze. Pobornici zdravog života bit će oduševljeni prilikom da mogu unajmiti opremu za vanjske aktivnosti. Tako možete uzeti malo svježeg zraka na rolama ili biciklu, a možete otići i na nordijsko hodanje.

Mi bismo vrlo lako mogli početi birati destinacije po zračnim lukama u kojima ćemo završiti, a vi?


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju