Tražite malo mira i tišine u 2023. godini? Portal Timeout predlaže pravu stvar. Naime, pronašli su izbor skrovitih Airbnbova koji će garantirati odmor na kakvom dosad vjerojatno nikad niste bili.

O njima možete razmišljati kao o svojoj putovnici za samoću koja poboljšava život. Bez društvenih mreža i gužve, ove su američke destinacije kao stvorene za mir i odmor.

Koliba Kyoob u Arizoni

Možda izgleda kao scena iz Breaking Bada, ali, vjerujte, nije. Kyoob je moderna Airbnb koliba koja se nalazi u okrugu Coconino na ranču ovaca u vlasništvu američkih domorodaca. Prekrasno osamljeno mjesto, ali opet blizu lokalnih atrakcija ako trebate dan predaha od ovakvog odmora. Iako Airbnb nema struju i tekuću vodu, postoje zajednički prostori za kupanje vodom iz bunara koja je grijana suncem. Smještaj je savršen za dvoje gostiju koji spavaju u velikom krevetu i bude se uz prekrasan pogled na pustinju kroz prozore od poda do stropa. Nema Wi-Fija, stoga maknite mobitel i (p)ostanite jedno s prirodom.

Jurta u Kaliforniji

Učinite majku prirodu svojim najboljim prijateljem u ovom smještaju. Jurta (šator) i svi njegovi sadržaji više nalikuju rustikalnom kampiranju nego glampingu, a dizajnirani su imajući na umu planet. Nema struje, ali jurta koristi solarna svjetla, a tu je i grijani vanjski tuš, tako da niste potpuno bez uobičajene udobnosti. Spavat ćete u bračnom krevetu kako biste osigurali maksimalnu udobnost, a čeka vas i ambijentalno osvjetljenje kako biste povećali mogućnosti promatranja zvijezda. Ovo je idealno mjesto za parove da se iznova zaljube jedno u drugo, bez uplitanja modernog života.

Airbnb Amerika - 2 Airbnb Amerika - 2 (Foto: Airbnb)

Brvnara u Arizoni

Čini li se da se nalazi usred ničega? Pa, u pravu ste. Nema tekuće vode, ograničena je solarna energija... S druge strane, koliba i 1,2 hektara zemlje bit će potpuno vaši, idealni za bijeg od svakodnevnog kaosa, ponovno usklađivanje sa samim sobom i crpljenje inspiracije iz prirode. Tu je i udoban bračni krevet s pogledom na pustinju zbog kojeg ćete poželjeti ustati ujutro. Ako ste više noćna ptica, ostanite budni dokasna i divite se galaksiji Mliječni put koja se prostire preko noćnog neba. Nije nešto što se viđa svaki dan u gradu, ha?

Staklena kuća u Georgiji

Ova mala staklena kuća nudi vrhunsku priliku za uživanje. Bez Wi-Fija i samo s baterijom kao izvorom električne energije možete doživjeti autentični život koji tražite. Ima li boljeg načina da počnete raditi na svom miru od potpunog isključivanja digitalnog svijeta i okruživanja staromodnom prirodom? Znate, drveće i tako to. Kao što možda pretpostavljate, malena staklena kuća zapravo je sagrađena od stakla. Probudite se uz veličanstvenu sunčevu svjetlost i zaspite pod zvjezdanim nebom. Udobno se smjestite u krevet s knjigom dok kiša pada (ili zamislite da ste u tjeskobnom glazbenom videu).

Airbnb Amerika - 5 Airbnb Amerika - 5 (Foto: Airbnb)

Čudesni dom u Coloradu

Održivo utočište izgrađeno na obronku planine, ovaj dom odiše eteričnim vibracijama i povezuje svoje goste s najboljim iz prirodnog svijeta. Ekološki osviještena do maksimuma, kuća ima skupljač kišnice, solarne grijače vode i prirodne zidove od zemljanih klipova, čime iskorištava prirodne resurse na najbolji mogući način. U njoj mogu spavati do četiri osobe u tri spavaće sobe i ima sve što vam je potrebno: prekrasnu kuhinju, kupaonicu i dva unutarnja vrta. Tu je i vanjska hidromasažna kada za tri do četiri osobe. Tko je rekao da odlazak izvan civilizacije ne može biti luksuz?

Jedinstven način života: Posljednje "slobodno" mjesto u SAD-u Slab City - 1 Slab City - 2 Slab City - 3 +1 Slab City - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju