Mora li putovanje u neki obalni grad podrazumijevati isključivo dolazak ljeti? Donosimo vam 5 razloga zbog kojih je Split jednostavno prekrasan kad ga posjetite ujesen.

Stara gradska jezgra i Dioklecijanova palača

Već vrapci na grani znaju da je splitska gradska jezgra pod zaštitom UNESCO-a. Ona jednako očarava ljeti kao i u svako godišnje doba, no jesen u mnogočemu ima prednost pred ljetom. Prvo i osnovno, nema toliko turista i manje je gužvi. Stoga, želite li uistinu osjetiti kako grad diše kad nije pod pritiskom sezone, dođite upravo sada i doživite Split na drugačiji način koji vas neće razočarati. Za obožavatelje Igre prijestolja – moramo li spominjati da su na ovim lokacijama snimane poznate scene iz serije?

Pogled s Marjan

Potražite Marjanske skale i popnite se iznad grada kako biste vidjeli jedan od najljepših pogleda na grad. Velika prednost upuštanja u ovu aktivnost opet je jesensko doba koje donosi manje temperature. Sigurno se nećete toliko uspuhati i oznojiti kao što biste ljeti kad je sparno i vruće.

Šetnja Splitskom rivom

Splitska riva jedna je od najpoznatijih na svijetu, stoga ju svakako ne smijete propustiti. Prošećite, udahnite svježi morski zrak, slušajte i promatrajte galebove te se nasmijte pokojem ispadu ili zafrkanciji Splićana. Promotrite kako izgleda život na obali kad se baš svi ne kupaju. Bućnite se u još uvijek toplom moru kako biste osjetili sve njegove blagodati. Dosta se Splićana još uvijek se bacaka na poznatoj plaži Bačvice iako je ljeto iza nas. 

Blizina zanimljivih sadržaja

Kada dođe jesen, zanimljivi sadržaji nikud ne bježe, i dalje su u blizini zanimljive destinacije poput Biokova i Nacionalnog parka Krka. Želite li istraživati ostale gradove, u blizini su Šibenik, Trogir, Omiš... Preporučujemo i izlet na kanjon rijeke Cetine, gdje se možete provozati u brodiću ili se spustiti ziplineom.

Uhvatite malo fjake

Kad god vam je dosta svega i treba vam resetiranja, splitsko stanje uma idealno je za svakog čovjeka. Sjednite na neki od štekata, opustite se, nemojte ništa raditi, samo uživajte u trenutku i u ispijanju kave. Sve će biti dobro. Pomalo, rekli bi Splićani. Trebate li upravo ovo za sebe, za vas smo pronašli povoljnu ponudu za dvoje u hotelu Residence Stine u samom srcu grada. Split vas očekuje da vam otkrije svoje jesenske čari.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju