Svi volimo hranu i veći dio nas izbjegava lance brze prehrane kad smo na putovanjima. Ako ste i vi kao mi, predlažemo vam 3 obvezne lokacije koje trebate posjetiti ako ste u Londonu, Barceloni i Parizu posvećene ni više ni manje nego gastronomskim delicijama.

Tržnica Maltby Street Market u Londonu

Svi ljubitelji hrane, osim Camden Marketa, kad su u Londonu posjećuju i sve popularniju tržnicu hrane Maltby Street Market. Nalazi se u jugoistočnom dijelu grada i tu su započele mnoge sjajne gastronomske priče. Eksterijer je zaista poseban jer odiše poviješću – u blizini se nalazi željeznička infrastruktura, stoga podsjeća na nekadašnja vremena. Tu ćete pronaći zaista svašta.

Šarolikost internacionalne kuhinje oduševit će vas, a na vama je da odaberete što ćete kušati. Kažu da će vas tamo zabaviti, držati hidratiziranima i hraniti vas tako dugo dok se više ne možete micati. Iskoristite priliku i kušajte venezuelanski street food, gourmet browniese od čokolade, britansku govedinu, svježe cijeđene sokove, delicije od sira, domaću kavu, perzijske specijalitete, gyoze, waffle, kvalitetno craft pivo, libanonske ili etiopijske specijalitete. Nema čega nema! Tržnica je otvorena petkom od 12 do 14:30, subotom od 10 sati ujutro do 17 sati i nedjeljom od 11 pa sve do 16 sati.

Tržnica La Boqueria Market u Barceloni

Kažu da su za ovu tržnicu čuli baš svi poznavatelji hrane na svijetu. Nije ni čudno što je tako jer su upravo za nju prvi zapisi pronađeni još davne 1217. godine s dokazima o prisustvu štandova na kojima se prodavalo meso u ulici Pla de la Boqueria. Tu se prodaju namirnice i hrana najveće kvalitete, a nikako je nećete zaobići jer se nalazi u samom centru grada, u ulici La Rambla.

Tu kupuju i lokalci, stoga sigurno nećete pogriješiti. Meso, riba, povrće, voće, začini? Pizza, tapas, kombinacije s roštilja, morski plodovi u različitim varijacijama, divljač ili pak kobasice? Odabir je na vama jer više od 200 proizvođača i kuhara sigurno će vas oduševiti. Uživajte i u slast!

Tržnica Marché des Enfants Rouges u Parizu

Ova tržnica najstarija je tržnica na kojoj se prodaje hrana u Parizu. Postoji od 1628. godine, a toliko je posebna da je 1982. godine postala spomenikom povijesne baštine. Ime je dobila prema sirotištu koje se u 16. stoljeću na tom mjestu nalazilo i od 2000. godine otkad je otvorena za ovu namjenu postala je nezaobilazna lokacija koju posjećuju svi ljubitelji hrane kad su u Francuskoj i Parizu.

Tu ćete pronaći specijalitete talijanske, japanske, afričke, libanonske, marokanske, a tržnica je posebna po tome što se na štandovima nalaze i mnogi organski proizvodi. Čekat će vas raznovrsne kreativne kombinacije, a vi samo pripremite svoja nepca i uživajte u Parizu. Jer ipak, ne kaže se olako da ljubav ide kroz želudac. Još kad ste u Parizu…

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju