U današnjem svijetu, u kojem smo konstantno povezani zahvaljujući mobilnim uređajima, pronalaženje oaza mira i tišine može biti izazov. Međutim, Hrvatska s bogatom prirodom i raznolikim krajolicima nudi više destinacija na kojima možete potpuno zaboraviti na vanjski svijet i na kojima teško da će vas ometati poruke iz brojnih nepotrebnih grupa ili razne obavijesti jer na njima gotovo i da nema signala mobilnih mreža.

Ipak, obavijestite nekoga o smjeru svoga kretanja, zapišite se u planinarskim domovima i skloništima kako biste bili sigurniji u slučaju potrebe, a kad ste i u području signala, mobitel uvijek možete staviti na zrakoplovni način i u miru uživati u zasluženom odmoru.

Danas preporučujemo tri destinacije koje će vas odvesti daleko od gradske vreve i online svijeta.

Vrata Papuka

Vrata Papuka, smještena u prekrasnom okruženju Parka prirode Papuk, planine koja se smatra srcem Slavonije, pravo su utočište od modernog svijeta. Ovdje ćete pronaći netaknutu prirodu, guste šume i prostrane livade koje pozivaju na opuštanje i uživanje u miru okoline.

Važno je napomenuti da je signal mobilne mreže u ovom području izrazito slab ili nepostojeći, što vam omogućava da potpuno uronite u prirodu i iskusite tišinu koja osvježava dušu.

Bez distrakcija modernog doba možete se usredotočiti na istraživanje prirodnih ljepota, planinarenje i uživanje u autentičnom doživljaju Slavonije. Ipak, kao i svaka planina, Papuk nije dječja igra, tako da se u prirodi odjenite i ponašajte u skladu s vremenskim uvjetima i svojim mogućnostima.

Nacionalni park Paklenica

Nacionalni park Paklenica, smješten u južnom dijelu Velebita, jednoj od najimpresivnijih planina u Hrvatskoj, savršeno je odredište za ljubitelje prirode i avanturiste. Ovo divlje i neukrotivo područje nudi spektakularne staze za planinarenje, speleologiju i penjanje po stijenama.

Još ga posebnijim čini činjenica da se u mnogim dijelovima ovog nacionalnog parka signal mobilne mreže gubi, a to vam daje priliku za potpuni bijeg od suvremenih tehnologija i uranjanje u netaknutu divljinu. NP Paklenica nudi brojne aktivnosti, a o njima smo već ranije pisali u članku ovdje.

Otok Susak

Otok Susak, smješten u sjevernom dijelu Jadranskog mora, poznat je po svojim prekrasnim pješčanim plažama i kristalno čistom moru. Ovaj maleni otok ima poseban status u našim srcima jer je mobilni signal vrlo ograničen, a samim time digitalni detoks zagarantiran.

Na Susku možete uživati u dugim šetnjama uz obalu, istraživanju skrivenih uvala i tišini koja će vas osloboditi stresa i svakodnevnih briga. Ako se odlučite za posjet Susku sada ili bilo kad izvan ljetne sezone, sigurni smo da ćete se istinski odmoriti!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju