Švicarska

Posjetite Lucern krajem zime za vrijeme održavanja karnevala, kada se u ovom gradu odvijaju razni koncerti, izložbe fenjera, parade i mnogi drugi oblici zabave.

Island

Smješten u planinama Islanda nalazi se Landmannalaugar koji je najpoznatiji po svojim pješačkim i biciklističkim stazama.

Danska

Uz činjenicu da se nalazi u jednoj od najsretnijih država na svijetu, Aarhus se vrlo često nađe i na popisu najsretnijih svjetskih gradova. Ovo je ujedno i jako mlad grad, barem što se tiče populacije, a studenti čine čak 13 % stanovnika.

>> Odabrali putnici: Top 10 gradova u kojima ćete se osjećati kao kod kuće

Norveška

Šetnja do litice Pulpit traje najmanje dva sata, ovisno o vašoj brzini, no jednom kada stignete do vrha pogled je neopisiv, a sreća nemjerljiva.

Kanada

Četiri kanjona tvore korito rijeke u kanadskom nacionalnom parku Nahanni. Cjelodnevno izlet kajacima i rafting najomiljenije su aktivnosti turista.

Finska

Nacionalni park Riisitunturi, smješten u blizini Posia u južnoj Finskoj, izgleda kao šuma snjegovića. Teren zna biti izrazito težak, a zime grube pa je najbolje da ovo iskustvo ostavite za zimske tipove.

Nizozemska

Južno od Haga nalazi se povijesni gradić Delft poznat po svojim kanalima i povijesnim zgradama od kojih je najpoznatija gradska vijećnica.

Švedska

Morski grad Marstrand najpoznatiji je po Carlstenu, utvrdi iz 17. stoljeća. Ujedno je i popularna destinacija za jedriličare i domaćin popularnom Match Cup Sweden, događaju koji privlači jedriličare iz svih dijelova svijeta.

Novi Zeland

Tongariro je najstariji nacionalni park na Novom Zelandu i četvrti nacionalni park po starosti na svijetu. Nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine sa čak tri aktivna vulkana.

Australija

Uluru se nalazi u sjevernom dijelu središnje Australije i isto tako na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Kako dan prolazi tako izgleda kao da ova vapnenačka formacija mijenja boju, posebice u vrijeme zalaska sunca.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju