Čestitke na pobjedi, i na hrabrosti za kuhanje s pivom! Kada ste uopće čuli za takvu kombinaciju?

Naravno da nikad prije nisam kuhala s pivom. Ovo mi je zaista bio izazov i zato mi je drago da je izašlo iznimno uspješno. Osmisliti meni, a pri tome da bude potpuno drugačiji, nije bilo lako i zato sam iznimno ponosna na reakcije svih nazočnih koji su bili dio tog projekta.


Što ste prvo skuhali s pivom?
Prvo što sam napravila je pašteta od pilećih jetrica - odlučila sam raditi s malo drugačijim sastojcima i kombinacijama i htjela sam prvo isprobati kako to uopće funkcionira. I naravno, ispalo je pun pogodak.

Ima li u vašem hladnjaku puno piva, ili samo za goste?
Hahaha ja sam ono kako bi se reklo "tipično žensko" - pivo se nađe kod mene samo za goste (smijeh).


Koliko ste znali o pivima prije MasterChefa?

Prije sam znala samo osnove i toga sam se držala, ali mi je iznimno drago što su me pozvali da kreiram meni gdje sam trebala kuhati s pivom. Volim nove izazove i uživala sam u kreiranju i izradi novih kulinarskih kreacija.

Kako ste slagali meni s pivima Zagrebačke pivovare u Pivani? Koliko vam je vremena trebalo? Kada su mi javila da bi htjeli surađivati sa mnom odmah sam se primila olovke i osmislila nekoliko predjela, glavnih jela i deserata. Tako da sam bila već spremna s ponuđenim prijedlozima na prvom dogovorenom sastanku, gdje se i rodila ideja da radim 2 predjela, 2 glavna jela i 2 deserta.


Koji biste od šest specijaliteta posebno izdvojili?
Definitivno bih izdvojila pileću paštetu, goveđe obraze i deserte s pjenicom od piva.

Dijelite li ljude na pivopije i vinopije?

Prije nisam primječivala ni obraćala pažnju na te dvije skupine no sada vidim da je to postalo sve izraženije.


Koje vam je najdraže pivo?
Kada bih pila pivo onda bi to bio Leffe, no pravi degustator piva je moj dečko koji u ovim vrućim danima zaista voli popiti dobro pivo (smijeh).

Javite nam kad opet nešto kuhate s pivom, pašteta od jetrica s Rezanom Žujom je bila prekrasna!

Hvala, definitivno ću i dalje istraživati i eksperimentirati u kuhanju s pivom i nadam se da će te opet biti u prilici degustirati nove delicije.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju