Dalmacija Wine Expo
i ove je godine šačici odabranih ponudila priliku da budu dio ocjenjivačkog suda, koji spaja ugodno s ukusnim, odnosno - jela s vinima.

Bit Perfect Matcha Saše Špiranca i njegovog tima je probati spojiti neko jelo s najboljim vinom koje ide uz njega. Tako se uz jedno jelo treba kušati osam različitih vina, i na kraju se proglasi pobjednik - vino s najvećim brojem bodova.


Perfect Matche nije tako savršen kako se čini, jer od ukupno šest jela velikog Andreja Barbierija i njegovog tima iz opatijske Bevande, na vašem stolu pojave samo dva. Kao i za svim ostalim stolovima sudaca. Pa malo boli testiranje deserta dok stol pored vas ocjenjuje Black angusa s plavcima i drugim suludim crnjacima. No, ni rapska torta ni capesante nisu bili za odbaciti, a tek kad smo ih uparili s vinima. Divota.

Ponosni smo što su se naše ocjene uklopile u konačnu ocjenu, i želimo što bržu reprizu ovog sjajnog događanja. Dakle, nikako ne propustite sljedeći DWE, i pijte umjereno!


U natjecanju Perfect Match 2015., osmišljenom kao slijepo kušanje vina i sparivanje sa serviranom hranom, najboljima su proglašeni:

1. Slijed Burrata i sirovi gambero rosso + GRABOVAC BRUT N/V

2. Slijed Carpaccio od sabljarke sa salaticom i narančom + JAREC KURE PINOT BIJELI 2013

3. Slijed Capesante s krumpirom i tartufatom + CRVIK MALVASIA DUBROVAČKA TEZORO 2013

4. Slijed Raviol od biserke u vlastitom umaku + BIBICH R6 RISERVA 2013


5. Slijed Black angus obrazine i palenta kumpirica + KORLAT BELJE 2011 / STINA PLAVAC MALI MAJSTOR 2011

6. Slijed Male rapske torte sa slastičarskom kremom + GALIĆ GRAŠEVINA LEDENA BERBA 2011

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju