Privatne avanture i ekspedicije na jahtama specijalnost su Geordieu Mackayu Lewisu i Jimmyju Carrolu, bivšim britanskim vojnicima s iskustvom u vođenju trupa u misije izviđanja u pustinji i helikopterske operacije.

Ovo iskustvo temelj je njihovog projekta Pelorus, kojemu je cilj avanturistima, turistima, ali i obiteljima predstaviti najskrivenije kutke našeg planeta u novoj vrsti odmora.

Avanture koje je vojnički dvojac osmislio su ambiciozne i inovativne, pružajući eksluzivna i jedinstvena iskustva svakome tko im se priključi.

"Bilo to obiteljska avantura, medeni mjeseci ili bilo koja druga prilika, Pelorus cilja stvoriti nešto zaista izvanredno u samom putovanju. Toliko svijeta ostaje neistraženo, a mi želimo ljudima pokazati čega sve ima, na kopnu i moru. Na siguran, ali i jako uzbudljiv način", istaknuo je suosnivač Geordie Mackay Lewis.

Pelorus - 5 Pelorus - 5 (Foto: Pelorus)

Pa su tako u ponudi obiteljska putovanja na Svalbard, gdje svi mogu uživati u Aurori Borealis i proučavajući polarne medvjedne, zatim tu su off road grupe u Patagoniji, medeni mjesec na krstarenju oko Filipina ili Papua Nove Gvineje, heli-skijanje na Aljaski (helikopterom se dođe do udaljenih mjesta gdje se može skijati na netaknutom snijegu)...

Tri su im specijalnosti: privatne avanture, ekspedicije na jahtama te specijalni projekti. Privatne avanture koje su bazirane prvenstveno na iskustvu, a ne na lokaciji. Između ostaloga, to mogu biti skijanje, planinarenje, život u plemenu, ribarenje, istraživanje otoka, kulturne avanture, pustinjske ili one u džungli, ronjenje, safari, pa čak i wellness.

Ekspedicije na jahtama koje obično uključuju obilazak mjesta koje je rijetko tko na zemlji vidio. A u tome surađuju s pilotima, kapetanima, morskim biolozima, vodičima...

Specijalni projekti namijenjeni onima koji žele iskoračiti iz svoje zone ugode, od pojedinaca, preko obitelji do korporativnih grupa. Primjer? Zabava i kamp u srcu prašume.

A cijena avanture po osobi? Prava sitnica. 5000 funti odnosno 42 tisuće kuna.

Grad koji će vam platiti 65.000 kuna da se preselite kod njih na 12 mjeseci Tulsa, Oklahoma - 2 Tulsa, Oklahoma - 4 Tulsa, Oklahoma - 5 +1 Tulsa, Oklahoma - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju