Domaća riblja pašteta je uvijek rado viđen zalogaj u raznim prilikama, posebno zato što se jednostavno i brzo spravlja.
Za njenu pripremu treba svega par sastojaka, a okusom osvaja na prvi zalogaj, baš poput ove jednostavne paštete od tune za koju vam donosimo recept. Probajte, izvrsna je na tostiranom kruhu ili kao namaz u finim sendvičima.
Najbolje od svega - za pripremu ne trebate paliti pećnicu. Dovoljan vam je tek dobar blender ili sjeckalica povrća.
Sastojci za paštetu od tune:
- 250 g tune iz konzerve (u maslinovom ulju)
- 125 g krem sira
- 1 žličica senfa
- 4-5 usoljenih kapara
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica limunovog soka
- na vrh noža ljute mljevene paprike ili čilija
- malo svježe mljevenog papra
- prstohvat soli
Priprema paštete od tune:
- U sjeckalicu ili blender stavite tunu zajedno s maslinovim uljem, dodajte krem sir, senf, limunov sok, kapare i začine pa sve izmiksajte u finu, mazivu paštetu.
- Probajte paštetu pa prema potrebi dodatno začinite solju, paprom i limunovim sokom.
- Poslužite uz topli tostirani kruh ili krekere te kao namaz u omiljenim sendvičima.
- Ovako pripremljenu paštetu pohranite u čistu staklenku, zalijte lagano maslinovim uljem, dobro zatvorite i čuvajte u hladnjaku do 7 dana.
Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0