Izdubite francuski kruh i napunite ga namazom. Ostavite preko noći i netom prije posluživanja narežite kruh na tanke ploške, savjetuje Muzej u loncu - riznica tradicionalnih recepata požeškog kraja.
Pašteta od kuhane šunke - sastojci:
- 25 dag kuhane šunke
- 1 glavica crvenog luka
- 15 dag maslaca
- 1 limun
- 3 žličice senfa
- papar po želji
- mljevena crvena paprika po želji
Pašteta od kuhane šunke - priprema:
- Napravite tvrdo kuhana jaja. Propasirajte svih 5 žumanjaka i bjelanjaka. Ostatke kuhane šunke usitnite i sjedinite s jajima. Luk naribajte i dodajte smjesi.
- Dodajte omekšali maslac, sok od limuna, senf, papar i crvenu mljevenu papriku. Dobro promiješajte i stavite na hlađenje. Poslužite uz kruh. Dobar tek!
Još recepata za tradicionalna jela Slavonije možete pronaći na internetskim stranicama Muzeja u loncu.
Recepti za svaki dan: 7 neodoljivih jela za uskrsni tjedan u kojima ćete uživati