Izdubite francuski kruh i napunite ga namazom. Ostavite preko noći i netom prije posluživanja narežite kruh na tanke ploške, savjetuje Muzej u loncu - riznica tradicionalnih recepata požeškog kraja.  

Pašteta od šunke Pašteta od šunke (Foto: Gradski muzej Požega)

Pašteta od kuhane šunke - sastojci:

  • 25 dag kuhane šunke
  • 1 glavica crvenog luka
  • 15 dag maslaca
  • 1 limun
  • 3 žličice senfa
  • papar po želji
  • mljevena crvena paprika po želji

Pašteta od kuhane šunke - priprema:

  1. Napravite tvrdo kuhana jaja. Propasirajte svih 5 žumanjaka i bjelanjaka. Ostatke kuhane šunke usitnite i sjedinite s jajima. Luk naribajte i dodajte smjesi.
  2. Dodajte omekšali maslac, sok od limuna, senf, papar i crvenu mljevenu papriku. Dobro promiješajte i stavite na hlađenje. Poslužite uz kruh. Dobar tek!


Još recepata za tradicionalna jela Slavonije možete pronaći na internetskim stranicama Muzeja u loncu.

Recepti za svaki dan: 7 neodoljivih jela za uskrsni tjedan u kojima ćete uživati Piletina u tortilji Pinca Stjepana Vukadina Riblji štapići +3 Kremasta tjestenina s tikvicama