Iz boškinčevih vinograda nastala su neka od najboljih hrvatskih vina koja su prije tri godine potpuno su opčinila i velikog Anthonyja Bourdainea, koji svoj zanos nimalo nije skrivao u iznimno popularnom gastro-putopisu „No reservations“.

Uz ova vrhunska vina, kreiran je i ekskluzivan meni za koji su snage udružili chef Bistroa Apetit Goran Kočiš i Chef hotela Boškinac Marko Alilović, a koji je zaokružio „pašku“ večer čiji je vrhunac, naravno, bila čuvena paška janjetina.


Večer je otvorio Boškinac Ocu 2012 s carppaciom od paške janjetine, iza čega je uslijedio mousse od rakova – kanaštrele, praćen Boškincem Grande Cuvee 2010. Boškinac Rožolj 2012 sa salatom od pikantne hobotnice bio je uvod u pečenu janjetinu uz koju je savršeno pasao Boškinac Cab/Mer 2011 dok je kao desert poslužen paški tiramisu i Boškinac Prošek.


Svojevrsni credo vinarije Boškinac je Hipokratova izreka „Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a lijek tvoj neka bude hrana“ vjerujući kako, uz to što vino hrani i krijepi, ono u umjerenim količinama i - liječi.


Mi smo odavno shvatili veličinu ovoga vinara, i uvijek ćemo mu se rado vraćati, što toplo savjetujemo i vama!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju