Zamislite scenarij. Odmor daleko od gradske vreve, u srcu netaknute prirode. Ujutro vas umjesto zvuka automobila bude šumovi riječnih slapova. Izlazite iz drvene kućice i jedino što vam je činiti je… odmoriti.

Upravo je to cilj Glampinga koji, za razliku od klasičnog kampiranja, u vašim šatorima nudi smještaj u već postavljenim drvenim kućicama koje će unijeti dašak luksuza i glamura vašem odmoru. Baš kao da ste u hotelu, no bez svih nepotrebnih tehnologija koje bi vam mogle pokvariti boravak u prirodi.

> Kako je hrvatski otok zmija postao idealnom destinacijom za sve partijanere

Iako je Glamping relativno novi trend u Hrvatskoj, on je u svijetu poznat već jako dugo. Nije trebalo puno da bi se trend proširio i kod nas, što i ne čudi s obzirom na to da se turizam kod nas polako, ali sigurno širi s Jadrana na kontinent.

Jedan takav odmor u divljini možete pronaći skoknete li do Karlovačke županije, gdje će vas dočekati prekrasne drvene kućice smještene uz Mrežnicu, jednu od četiri rijeke koje prolaze Karlovcem. Iako je Kamp Slapić već dugo poznato odredište brojnih izletnika i turista, sada se ponuda širi na zadovoljstvo svih ljubitelja boravka u prirodi.

Ako vam je Kamp Slapić ipak previše blizu, možda se Slovenija čini kao pravi odabir. Park idila smješten je svega nekoliko desetaka kilometara od granice s Hrvatskom. Na ulazu će vas dočekati šumski čovjek i prekrasne drvene skulpture od hrastovine, okružene jedinstvenim vrtom. Tu će vas osim prirode dočekati i domaća gastronomska ponuda, kao i brojne aktivnosti na otvorenom.



Ako poželite uz odmor u ovakvom luksuznom šatoru istražiti svoje adrenalinske granice, tada savjetujemo da se zaputite u Srbiju, gdje će vam upravo to pružiti zelena i čovjekovom rukom neiskvarena priroda u okolici rijeke Tare i Drine. Tara, drugi najveći kanjon nakon Grand Canyona, zadivit će vas svojom ljepotom koju upotpunjuju pjenušavi slapovi i kraška vrela. Možda je ovo pravi odabir ovog ljeta za vaš aktivni odmor u prirodi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju