U zadnje vrijeme često pišemo o najmnogoljudnijoj državi svijeta. Tako ste nedavno mogli saznati kako se 100 metara ispod Kineskog zida gradi najveća željeznička stanica na svijetu, a prije par dana informirali smo vas o umiješanosti Kineza u izgradnji novog glavnog grada Egipta.

Da se razumijemo, nismo ni opčinjeni ni ludi za Kinom, ali zemlja je jednostavno toliko velika da se u njoj stalno nešto događa. Tako smo nedavno saznali kako i Kina ima svoju verziju najpoznatijeg pivskog festivala Oktoberfesta, pa smo tu dragocjenu i zanimljivu informaciju odlučili podijeliti s vama.



Na prostoru veličine 100 nogometnih igrališta, u mjesecu kolovozu, održava se internacionalni festival piva Qingdao. Ovdje se skupi ukupno oko 4 milijuna Kineza i njihovih gostiju, česte obučenih u bavarsku nošnju (popularni 'lederhosen'), tako da ovaj festival slobodno možemo nazvati kineskom replikom Oktoberfesta, s tim da su Kinezi, zabavu digli na razinu više. Tako će vas ovdje, dok ispijete pivo, zabavljati gutači vatre, možete iskušati i neke lude vožnje, pogledati izložbe luksuznih automobila i ostale slične stvari.

Grad Qingdao, u kojem se festival održava, nalazi se na sat i pol leta od Pekinga, a slavan je i poznat po pivovari, koju su osnovali ni manje ni više nego doseljenici iz Njemačke. Ovdje se proizvodi i najpoznatije kinesko pivo, Tsingtao, koje nije samo slavno u Kini, s obzirom da se radi o drugom najpopularnijem pivu na cijelom svijetu.



No, vratimo se malo na festival. Za vrijeme festivala, na raspolaganju vam je više od 300 vrsta piva, mada naravno, Tsingtao ide najbolje. Naravno, ovdje ćete naći i neke strane pive, ali i razne kineske koje nećete probati nigdje drugdje.

Pa ako kojim slučajem sljedeće ljeto planirate posjetiti Peking, a ujedno ste i ljubitelj napitka od hmelja, zaletite se i u Qingdao i pošaljite koju sliku s ovog ogromnog pivskog festivala.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju