Londonski studio State od Craft predstavio je svoj koncept za 120 metara dugu superjahtu inspiriranu elegancijom dugonosne psine – Mako. Ova dugonosna psina može doseći brzinu od 74 kilometara na sat, a poznata je po svojoj nevjerojatnoj sposobnosti skakanja uvis tijekom lova.

Superjahta MAKO zamišljena je kao istraživački brod s mogućnošću prelaska velikih udaljenosti, ali i kao plovilo s nultim ugljičnim otiskom. Pogonski sustav sastoji se od električnih motora, gorivnog članka i spremnika vodika u kombinaciji sa solarnim panelima i sustavom za pohranu baterija.

Prostrano plovilo obuhvaća bazen i heliodrom, a na gornjoj palubi nalazi se i multifunkcionalni prostor koji se može iskoristiti kao fitness centar, soba za jogu ili kao vidikovac.

Dizajn služi kao platforma za prilagodbu ovisno o potrebama krajnjeg kupca. Ona može biti pretvorena u privatnu jahtu bogataša zainteresiranih za istraživanje svjetskih destinacija, ali i komercijalno ekspedicijsko plovilo – čak i za polarna područja.

Kako su State od Craft zamislili ovu superjahtu, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju