Japanska tvrtka električnih aparata Makita predstavila je prijenosnu bežičnu mikrovalnu pećnicu. Makita MW001G ima dimenzije 343 x 318 x 338 milimetara i kapacitet od osam litara. To nije mnogo prostora, ali dovoljno je za pripremu kave i podgrijavanje ručka.

Unutar aparata ne postoji rotirajuća ploča poput one u klasičnim mikrovalnim pećnicama. No može zagrijati hranu na bilo kojem mjestu.

Namijenjena je, pak, uskom krugu ljudi poput građevinskih radnika koji nemaju pristup električnoj energiji na gradilištu, zaljubljenicima u kampiranje na izoliranim mjestima ili onima koji žele imati pristup uređaj za zagrijavanje hrane u hitnim situacijama.

Aparat je težak između 10 i 13 kilograma – ovisno o tome koliko baterija koristite. Za rad su vam potrebne barem dvije Makitine baterije od 40 V koje se spajaju na stražnjoj strani aparata.

Prijenosna mikrovalna pećnica dolazi s robusnom naramenicom za lakše prenošenje aparata s jednog na drugo mjesto. Povrh svega, ima i USD priključak za napajanje aparata poput pametnog telefona ili tableta.

Makita MW001G bit će puštena u prodaju u Japanu po cijeni od 110.000 jena, odnosno oko 750 eura. Hoće li se pojaviti u prodaji na europskom tržištu, treba pričekati i vidjeti.

Ne trebaju vam kockice leda: Prijenosni hladnjak koji radi na baterije Prijenosni hladnjak EverFrost od Ankera - 2 Prijenosni hladnjak EverFrost od Ankera - 5 Prijenosni hladnjak EverFrost od Ankera - 4 +1 Prijenosni hladnjak EverFrost od Ankera - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju