Osim dobrih performansi, važno je da vaš pametni telefon ima dobru kameru i prekrasan zaslon vrhunske kvalitete prikaza vrijednih uspomena ili dobrih fotografija za Instagram. Međutim, ono bez čega nijedan moderan korisnik ne može su Google aplikacije, koje su već dostupne na Samsung telefonu i funkcioniraju besprijekorno zahvaljujući dobrim brzim Samsung komponentama i čine svakodnevni digitalni život lakšim.

Besplatne Google aplikacije bez kojih ne možemo

Iako ih gotovo svi većinom koristimo za komunikaciju i zabavu, naši pametni telefoni su osmišljeni kako bi nam omogućili daleko više od toga. Google nam je upravo zato stavio na raspolaganje brojne aplikacije koje možemo besplatno skinuti i uvelike si pojednostaviti život u raznim svakodnevnim situacijama.

Često se može dogoditi da morate hitno učiniti nešto na svom mobitelu, a niste u mogućnosti tipkati. U takvim situacijama će Google Assistant to učiniti za vas. Riječ je o aplikaciji koja će prepoznati vašu glasovnu naredbu i ispuniti zadatke koje tražite. To vam omogućuje biranje poziva, slanje poruka, puštanje glazbe, traženje smjernica u prostoru, dobivanje informacija o vremenskoj prognozi i dobivanje odgovora na pitanja koja vas zanimaju.

Samsung Galaxy telefoni i Google aplikacije Samsung Galaxy telefoni i Google aplikacije (Foto: PR)

Pametni telefon kao odgovor na nepredvidive izazove

U neočekivanim prilikama današnjice kada se život gotovo u potpunosti preselio na online platforme, za važne sastanke ne smije postojati kompromis. Stoga nam Google Duo osigurava komunikaciju preko video poziva najveće kvalitete.

Bez obzira na situaciju, svijet ipak nije stao, a mi smo i dalje u pokretu. A kad smo u pokretu, Google Maps nam je već dobro znani prijatelj. Ako smo u nedoumici po pitanju dolaska na našu destinaciju, većina nas poseže upravo za ovom aplikacijom. Ona uvijek ima odgovor na pitanje kako stići do željenog mjesta, koliko je udaljeno i koliko će nam vremena trebati do cilja bilo da idemo pješice, javnim prijevozom ili osobnim vozilom. Također, ako i nismo baš najbolje upoznati s gradskom mrežom javnog prijevoza, Google Maps za nas uvijek ima precizno navedene linije autobusa ili tramvaja koje će nas najbrže dovesti do cilja.

Google Maps posebno dolazi do izražaja kada vozimo, što je jedan od razloga zašto ima najveću bazu korisnika. Pogrešna skretanja vam nikada neće zadavati glavobolje jer Google Maps automatski prilagođava rutu vašem trenutnom položaju i stvara najbrže alternative tako da vas ništa ne može zaustaviti da brzo i bezbrižno stignete na svoje odredište. Također, tu je i Google Streetview koji pruža stvarni prikaz bilo koje lokacije.

Učinite svoju vožnju još opuštenijom uz omiljenu glazbu iz aplikacije YouTube Music koja je preuzela Google Play glazbu. Ova aplikacija vam omogućuje uživanje u glazbi bez potrebe da reproducirate cijeli video. Međutim, kada ne vozite i možete obratiti pažnju i na vizualni sadržaj, YouTube Premium vam nudi najveću bazu podataka s video sadržajem.

Je li toliko skidanje aplikacija sigurno za uređaj i moje podatke?

Osobna sigurnost nije nam prioritet samo kad smo u vožnji, nego u svakom trenutku. Sigurnost naših mobilnih uređaja i osobnih podataka od svih virusa ili hakerskih napada štiti Google Play Protect. Ova aplikacija kontinuirano provjerava naš uređaj kako bismo se uvjerili da uvijek imamo najnoviji operativni i sigurnosni sustav, kao i najsvježije verzije najdražih aplikacija. Ako ste pak skloni istraživanju novih aplikacija, možete ih nastaviti bezbrižno skidati na svoj mobitel jer Google Play Protect svakodnevno skenira i verificira preko 100 milijardi aplikacija, a čuva nas i dok surfamo ne dopuštajući riskantnim stranicama da ugrožavaju naše uređaje. Zbog najviše razine zaštite možete imati povjerenja u aplikaciju Google Pay koja je povezana s lokalnim bankama i nudi vam mogućnosti elektroničkog plaćanja koje su danas važnije nego ikad prije.

Google Play Protect nam također nudi opciju „Pronađi moj uređaj“ koja nam omogućuje da pronađemo svoj mobitel prijavom na Google račun s drugog uređaja i nazovemo ga preko tražilice. Osim toga, možemo i zaključati svoj mobitel kako bismo zaštitili svoje osobne podatke te ostaviti poruku na zaslonu, kako bi nas osoba koja pronađe uređaj mogla kontaktirati.

Neka tvoj Galaxy isplanira odmor po tvojoj mjeri

Putovanja su izvrstan primjer situacije u kojoj nam je potrebna temeljita organizacija, ali ne i jedini. Držanje koraka s modernim načinom života općenito podrazumijeva konstantno organiziranje informacija, planova, rokova i datuma. Google Keep je naš osobni organizator preko kojeg možemo brzo zabilježiti što nam je na umu i dobit ćemo podsjetnik kasnije na pravom mjestu ili u pravo vrijeme. Ako izgovorimo glasovnu napomenu u pokretu, automatski ćemo dobiti njezin prijepis. Sada smo spremni započeti godišnji odmor po vlastitoj mjeri. Naravno, s putovanja se želimo vratiti i sa zavidno dobrim fotografijama zbog čega, između ostalog, volimo imati dobru kameru na mobitelu. Da bismo osigurali najkvalitetniji materijal za Instagram, Facebook ili zidove u dnevnoj sobi, najbolji odabir za uređivanje fotografija leži u aplikaciji Snapseed.

Pametni telefon na kojem sadržaj traje dulje

Sigurno ste barem jednom bili u situaciji kada niste mogli skinuti nešto zbog pretrpane memorije na mobitelu. Tada bi vjerojatno najčešće brisali stare fotografije ili glazbu koju ne slušate. Srećom, i za taj problem postoji rješenje. Samsung svojim serijama Galaxy S, Galaxy Note i Galaxy A nudi snagu koja će odagnati sve vaše brige o tome kako će se vaš mobitel nositi s dnevnim izazovima. Uz najsuvremeniju kameru kristalne rezolucije, superioran zaslon i bateriju koja pomiče granice, stvaranje i uređivanje uspomena nikad nije bilo ugodnije. A ako se nekim slučajem opet nađete okruženi tehnološkim geekovima, sigurno ćete i od njih čuti kako je vašem uređaju samo nebo granica. U to budite uvjereni.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju