U malom selu Stari Glog pored Zagreba, stopljene s prirodom, pronaći ćete bajkovite kućice. Svaka kod njih predstavlja jedan element: Aria (zrak), Ignis (vatra), Terra (zemlja) i Aqua (voda). Svaka Mala Vila može primiti do dvije osobe i sadrži sve moderne pogodnosti koje su potrebne da bi gostima bilo udobno.

Osim terase, opremljene kuhinje i podnog grijanja mogli bi vam se svidjeti detalji poput prostirke za jogu, fine, pamučne posteljine i drugih, pomno osmišljenih detalja koje, kao i cijenu možete provjeriti na Bookingu.

"Kućice su smještene oko drveća, ostavljajući šumu i njen ekosustav da uspijeva oko njih. Gosti Male Vile mogu se opustiti, ali i okrijepiti u šetnji sumom, vožnji biciklom, večerima uz logorsku vatru, čitanju i wellnessu ispod krošnja. Odgovornost prema prirodi se prepliće kroz dizajn, izgradnju, pažljivo čišćenje šume, gospodarenje otpadom, domaći organski uzgoj i kompostiranje.

Mala Vila - 7 Mala Vila - 7 (Foto: Booking.com)

Smanjujemo otpad svakodnevnim recikliranjem te korištenjem materijalima bez plastike za jednokratnu upotrebu. Primjenjujemo digitalne prakse gdje je god moguće. Prirodno, zdravo, domaće i umirujuće fokus su i temelj na kojima smo stvorili šumski retreat“, otkrivaju vlasnici koji su na ideju utočišta u prirodi nedaleko od Zagreba došli iz ljubavi prema prirodi i šumi, kao i potrebe za boljom brigom o duhu i tijelu.

Mala Vila - 2 Mala Vila - 2 (Foto: Booking.com)

"Kako se koncept razvijao, bilo je nužno pronaći način kako bi šuma ostala u svom prirodnom obliku. Rješenje je bilo jednostavno, ali teško za provesti, kako ne bismo narušili prirodu i životinje koje tamo žive. Odabrali smo malo selo Stari Glog u kontinentalnoj Hrvatskoj, bogato šumama, livadama, zdravim proizvodima i ruralnim okruženjem, a ipak na kratkoj vožnji od Zagreba“, dodaju.

Osim istraživanja šumskih i seoskih puteva gosti mogu promatrati ptice, pripremiti piknik ili se okušati u pripremi domaćeg džema s vlasnicima – i kušati ga na svježe pečenom kruhu.

Savršen za ekipu: "Nasukani brod" u Medulinu za odmor iz snova Villa Tina, Pješčana Uvala, Medulin - 3 Villa Tina, Pješčana Uvala, Medulin - 8 Villa Tina, Pješčana Uvala, Medulin - 7 +5 Villa Tina, Pješčana Uvala, Medulin - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju