U srcu Parka prirode Velebit, odmah "iza leđa" toj veličanstvenoj planini, u mirnom selu Brušane, tek nekoliko stotina metara od uzbudljive ceste koja spaja Karlobag i Gospić, smjestila se kuća za odmor Oak House. Savršeno uklopljena u prirodu koja je okružuje, na rubu šume koja pamti i Turke i hajduke, ova, iako netipčna, lička kuća svakim djelićem pokazuje da Liku razumije, voli i u njoj uživa. I na sve to poziva i svoje goste.

Priroda kao inspiracija i tema

Pažnju privlači svojim modernim izgledom, ali poštovanje prema ovome kraju i njegovoj tradiciji pokazuje toplim drvom koje ju oblači i čvrstim tamnosivim kamenom, karakterističnim za ovo područje. Brušanski je kraj, naime, poznat po svome crnom vapnencu, a stijene na kojima je izgrađeno ovo naselje najstarije su u hrvatskome kršu.

Minimalistička jednostavnost nadahnuta skandinavskim stilom glavno je obilježje i eksterijera i interijera ove moderne ličke ljepotice. Svijetlo drvo u kontrastu s tamnim akcentima dominira i u unutrašnjosti koja je omekšana tekstilima od prirodnih materijala u opuštajućim i toplim zemljanim tonovima. Mir i dodir prirode prate vas od buđenja do odlaska na počinak na svakom koraku i u svakom kutku ove kuće u kojoj je baš svaki detalj osmišljen je za uživanje.

Opuštanje s pogledom

Kuća za odmor Oak House može ugostiti osam osoba, a uz prethodnu najavu, dobrodošli su i vaši kućni ljubimci. Tri udobne spavaće sobe u kojima će vas buditi tek cvrkut ptica, tri moderne kupaonice i dnevni dio s boravkom, blagovaonicom i potpuno opremljenom kuhinjom pružit će vam sve potrebno za komforan odmor u prirodi i bijeg od gužve i buke. Nakupljenog stresa u trenu ćete se riješiti u finskoj sauni i jaccuzziju s fantastičnim pogledom na našu najljepšu planinu.

Sve sadržaje koje kuća nudi i detalje ponude pronaći ćete na ovom linku, a noćenje stoji oko 500 eura, ovisno o datumu i broju osoba. Nisu zanemarene ni suvremene tehnološke potrebe, pa vam uz pristup internetu, čak tri pametna TV-a i vrhunsko ozvučenje ne može biti dosadno ni ako uzbuđenje ne nalazite u prirodi. 

Prirode se možete nauživati i ne maknuvši se s terase, ali ako želite upoznati okolicu, na raspolaganju su vam bicikli, a u blizini je mnogo sadržaja za svaki ukus. Od adrenalinskog parka u susjedstvu do planinarskih staza – planinari će znati da baš iz Brušana polazi staza do magične Šugarske Dulibe, Velikog stolca i Konjevače. Vrlo blizu je i Teslin Smiljan i njegov muzej koji će oduševiti i velike i male, a brojni OPG-ovi u blizini upoznat će vas s bogatim okusima Like.

Odmor iz bajke: Crna goranska ljepotica koja ne miče pogled s usnulog diva Zoe Luxury House - 22 Zoe Luxury House - 21 Zoe Luxury House - 20 +18 Zoe Luxury House - 19

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju