Ako tijekom ljetne sezone niste uspjeli posjetiti Split, sad je pravo vrijeme da ispravite grešku jer Split je uvijek dobra ideja! Za vas smo pronašli smještaj koji će vas oduševiti. Uživajte u pogledu na more i planine, ili pak na centar Splita.

Odmorite se od napornog radnog tjedna i zaputite se prema Splitu. Sad kad su se horde turista smanjile, vrijeme je da ga upoznate onako kako ste uvijek htjeli. Nema gužvi na cestama, u restoranima i, najvažnije, kod Dioklecijanove palače, koju sigurno nećete zaobići.

Tamo ćete saznati da je ime dobila po caru Dioklecijanu, koji je davnih godina na tom mjestu izgradio palaču impozantne veličine koja mu je služila kao idealno mjesto za odmor nakon carovanja u Rimu. Gradnja je trajala 10 godina, a ostale informacije saznati možete tijekom samog posjeta. Ulaznice za podrum platit ćete 45 kuna.

Split je poznat i kao grad izvrsne gastronomije. Zaputite se u neki od restorana, istražite ponudu raznovrsnih konoba s autohtonom gastronomskom ponudom, a ako ste pak ljubitelj sireva, odvojite vrijeme i saznajte sve o sirevima i sljubljenim im vinima u enotekama i cheese barovima. Možete se odvažiti i na neku od kulinarskih ili enogastrotura ili tečaj kuhanja.

Novost je u Splitu i prvi u Hrvatskoj Muzej osjeta. Zvuči zanimljivo, a obvezno ga trebate posjetiti. Upoznajte i doživite svijet osjetima vida, sluha, njuha, balansa i opipa. Na projektu su sudjelovali poznati domaći umjetnici i dizajneri. Prođite u neku drugu dimenziju u Muzeju osjeta!

Nakon što ste istražili Split „onako po vašem guštu“, vrijeme je i da se odmorite. Smjestite se u Radisson Blu Resort & Spa u superior sobi i provedite nezaboravan vikend.

Volite li hranu, ovo je pravo mjesto za vas. Guštajte u dalmatinskoj, mediteranskoj i međunarodnoj kuhinji koliko vas volja. Nećemo vam zamjeriti. Uživajte i u pogledu na more i planine s jedne strane hotela, dok vas s druge strane čeka zanimljiv pogled na sam centar Splita.

Lokacija je savršena, a ponuda samo što nije istekla. Požurite!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju