Samo sat vremena vožnje od Zagreba, i kao u nekom posve drugom svijetu, u Gornjem Komarevu, mjestu od kojih petstotinjak stanovnika koji se kao da skrivaju iza zatvorenih prozora i brojnih gospodarskih zgrada u svojim dvorištima, nalazi se glamping izletište Banovac. Još vas s ceste poziva da uđete, iako ploča na kojoj su ispisani sadržaji izletišta ničim ne otkiva kako će vas lijepa priroda dočekati iza ograde ili kakvi idilični šumski prizori će vas dočekivati za dobro jutro.

Banijska egzotika

Na izletištu Banovac možete odsjesti u pet drvenih kućica u kojima ćete doživjeti odmor za pamćenje. Glamping kućice imaju 20 metara kvadratnih, a svaka ima vlastitu kupaonicu. Sve su trokrevetne, s terasom, besplatnim parkingom i besplatnim internetom.

U cijenu koja iznosi 130 eura po noćenju na platformi Booking.com uključeno je i korištenje vanjskog bazena, a uz doplatu možete koristiti i wellness - jacuzzi i finsku saunu.

Drvene glamping kućice skrivene su u zelenoj oazi i nalaze se na samom rubu šume, pa nije neobično da vas ujutro bude srne koje baš ovdje nesmetano doručkuju. Šumu osjećate i iznutra u divnom mirisu drva i smirujućem pogledu kroz prozor. No sve potrebno za suvremeni lagodan život imat ćete i ovdje, tik do šume. Od spomenutog Wi-Fi-ja, preko sušila za kosu i kozmetičkog pribora i TV-a.

... i raj za sladokusce

U cijenu je uključen i doručak u restoranu koji se nalazi u sklopu izletišta. Oduševit će vas obilne porcije i divna, domaća hrana, proizvedena u krugu od parsto metara od vašeg egzotičnog drvenog smještaja. Restoran služi i ručak i večeru i vjerojatno ćete već prvi dan otkriti da će vas u njemu toliko dobro hraniti, da nećete imati ni potrebe napuštati imanje.

I dok se gurmani i sladokusci vjerojatno neće dati odvojiti od domaćih delicija, pokušajte uravnotežiti aktivnosti na izletištu Banovac po principu: red hrane red aktivnosti, kako biste maksimalno uživali i u jednom i u drugom.

Osim uživanja na bazenu i u wellnesu, možete istražiti okolicu u prekrasnoj šetnji šumom na kojoj ćete sretati samo divlje životinje, apogotovo oni mali jednako će uživati u posjetu domaćim životinjama na imanju, ponijima i kozama, i rado će isprobati i igralište.

Glamping izletište Banovac rado će vam ponuditi i pomoć u organizaciji vaših privatnih i poslovnih događanja i proslava, a ovdje možete zaigrati paintballa, air soft ili badminton, okušati se u bacanju sjekira ili bilo čemu što je neizostavno za dobar team building, vikend s većom ekipom, djevojačku, momačku ili proslavu rođendana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju