Kristina Mirošević, jedna od ljudi koji sui pokrenuli muzej, objasnila je koliko je truda trebalo uložiti u ovakav projekt.“Dvije godine smo skupljali, išli smo od Hrelića, Pančeva, Beograda, kod kolekcionara“, naglasila je Mirošević.

U muzeju je više od 500 eksponata. Legendarni Yugo u Dubrovnik je stigao iz Ludbrega, detalje smo saznali od Nine Glavnića. “Yugo 45 coral, zadnje izdanje i navodno yugo koji se najmanje kvario. Fali mu jedna žica, čovjek koji nam ga je dovezao je rekao da fali pola sata posla i jedna izolir traka“, kaže Glavinić.

Preko aplikacije moguće je vidjeti i video sadržaj sjedeći u dnevnom boravku ili u spavaćoj sobi pogledati reklamu za grudnjak. Nino Glavnić naglasio je da je sve prepušteno posjetitelju koji postaje aktivni korisnik njihove usluge.

Mjesto gdje se sada nalazi muzej je nekada bila tvornica ugljenografitnih proizvoda kao što su dijelovi za brodogradilišta i gradilišta. Danas ovi prostori postaju dio kulturne i kreativne industrije mladih. U prostoru do muzeja otvoren je glazbeni studio.

Ovdje djeluju i najmlađi bendovi koji besplatno mogu snimiti svoje prve autorske radove. “Mladi ne samo amateri nego entuzijasti. Bilo tko ima priliku stvarati u ovoj akustično tretiranoj prostoriji za audio i vizualnu proizvodnju“, objasnio nam je Srđan Petric iz Udruge T.U.P.

U gradu koji živi za turizam kreativne četvrti poput ove i prostori za mlade više su nego potrebni.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr<

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju