Nema onog tko nije čuo za legendarni brod koji je doživio tragičnu sudbinu nakon što se prije više od 100 godina susreo sa santom leda. E, pa, ljubitelji povijesti i slavnog broda konačno će doći na svoje jer će replika Titanica na svoj prvi, dvotjedni put, zaploviti iz Dubaija 2022. godine!

Nakon isplovljavanja krenut će prema Southamptonu, gradu iz kojeg je originalni Titanic i krenuo na svoje prvo i zadnje putovanje. Nakon toga krenut će prometovati baš kao što je trebao i stari Titanic te putnike prevoziti iz Britanije u SAD, ali samo za vrijeme ljeta. Ostatak godine služit će kao luksuzni brod i putovati prema potrebi raznim morima.

Titanic - 8 Titanic - 8 (Foto: Profimedia.hr)

Iako je prilično jasno da će razina luksuza biti na visokoj razini, nju će svakako pratiti i najnovija tehnološka rješenja koje donosi 21. stoljeće. Tako će brod biti opremljen najnovijim navigacijskim sustavima, kao i sigurnosnim sistemima. Ukratko, trebao bi biti, za razliku od originala – nepotopljiv.

Ovaj je projekt prvi put najavljen 2012. godine, no tad se od njega odustalo zbog financijskih poteškoća brodara. No sad kad se Minearology oporavila, nema više nikakve zapreke za kretanje u realizaciju te ideje.

 

Ukupno će se za izgradnju potrošiti oko 435 milijuna eura, a kad bude gotov, moće će ukrcavati 2400 putnika i 900 članova posade. Interijer će jasno, biti onaj preslikan s originalnog broda, ali kao što smo već napisali – praćen vrhunskom tehnologijom.
U svakom slučaju, ako želite vidjeti kako napreduju radovi na Titanicu II, posjetite sljedeći link.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju