Dva tima sastavljena od mama i njihove punoljetne djece i u drugoj epizodi natjecateljskog kulinarskog showa natječu se za nagradu poklon bon Konzum od 2000 kuna. Kao što je već poznato, u ovoj emisiji kuhaju mame već njihova djeca, ali po maminom receptu.

U drugoj epizodi pratiti ćemo opet mamu Vjekicu i njenog sina Domagoja, ovaj put oni će se boriti protiv mame Vesne i kćeri Nikoline koje dolaze iz Slavonije. Kako u kuhinji showa 'Moja mama kuha najbolje' uvijek prvi kuhaju izazivači, iza štednjaka će prvo stale hrabre Slavonke. One će morati žiri oduševiti s Piletinom s gljivama u umaku od vrhnja, dok će Domagoj morati prema maminom receptu pripremiti 'Lignje s crvenim radičem'.

Informacije o natjecateljima:

MAJKA: VESNA MARČETIĆ, 51

Vesna dolazi Iz Tenje, malog sela pokraj Osijeka. Zaposlena je majka dvoje djece i radi kao medicinska sestra. Po karakteru je vesela, komunikativna i znatiželjna. Najviše voli tradicionalnu kuhinju i u tome istinski uživa. Kuhanje za nju predstavlja veliko zadovoljstvo, opuštaju i veseli. Za Nikolinu kaže da je poslušna u kuhinji ali do određene granice, te da kad se potrudi u kuhinji da može napraviti jestivo jelo. Radi posla koji radi zna biti budna i po 24 sata dnevno, ali kaže da i nakon toga funkcionira normalno. Voli zapjevati uz Mladena Grdovića i Matka Jelavića.

KĆER: NIKOLINA MARČETIĆ, 23


Nikolina je studentica ekonomije. Dugo se bavila latinoameričkim plesovima, ali radi ozljede je morala odustati. Jako je vesela i vedra osoba. Što se tiče kuhanja ona za sebe kaže da kuha za 5+ ali mama se definitivno ne slaže s tim. Kaže da joj je mana što postane nervozna kada mora raditi kontra sebe. Preferira tradicionalnu i brzu kuhinju, a najsloženiji recept koji je ikad pripremala su lazanje. Ne voli ribice i jela s gljivama. Mamu izluđuje to što nakon kuhanja ostavi nered u kuhinji jer ne voli spremati iza sebe. U kuhinji isključivo voli jesti, a užasno ju živcira miris crvenog luka dok ga sjecka jer joj se plače od njega.

 

MAJKA: VJEKICA LEGAC, 64

Gđa Vjekica je zaposlena majka dvoje djece, i baka jedne prekrasne unučice od 14 godina. Zaposlena je kao državni službenik u sektoru financija. Vjekica kaže da joj kuhanje predstavlja obavezu, obaveze joj prave stres, a pod stresom ne funkcionira te se blokira. Preferira tradicionalnu kuhinju, ali brzu, bez previše posla. Nema natjecateljskog duha al zato sin ima za oboje. Može sve jesti, osim tripica. Nakon kuhanja odmah prione na čišćenje i pranje suđa, s obzirom da je izuzetno pedantna. U kuhinji osim što kuha kaže kako naravno voli i jesti. Sebe opisuje kao veselu i pozitivnu osobu. Obožava svoju djecu i unučicu, te su joj oni glavna motivacija za više i bolje u životu. Vesela je, voli glazbu, voli pjevati. Najdraži izvođač su joj grupa Queen. Za sina kaže kako ga iz takta mogu izbaciti izrazito povučeni i šutljivi ljudi, te naravno žene- šali se.

SIN: DOMAGOJ HOLJEVAC, 39

Sin Domagoj po zanimanju je glazbenik. Razvedeni je otac četrnaesterogodišnje djevojke na koju je izrazito ponosan. Domagoj je sušta suprotnost majke, hiperaktivan glazbenik kojemu je itekako stalo dokazati se i pobijediti. Kuha jako malo i to samo neke najosnovnije stvari, a i što bi kad ima mamu kojoj stalno navrati na ručak. On u svojoj kuhinji nakuplja suđe kako kaže do vrha sudopera, dok mama pri pripremi jela već sve posuđe čisti. Domagoj za hobi ide na sportski ribolov. Omiljeni izvođač mu je Sting, obožava njegovu pjesmu Fragile. U kuhinji osim što tu i tamo nešto skuha, također vodi duge razgovore uz kavice. Kako kaže ima jedan mali šank u kuhinji koji je idealno mjesto za takve slatke razgovore. Za mamu kaže da najbolje kuha variva, te piletinu sa šljivama. Njega pokreću i motiviraju njemu bliski ljudi, obitelj i prijatelji. Za pobjedu u showu spreman je zafrkavati, odnosno pokušati dekoncentrirati protivnički tim.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju