Zaboravite francuski i talijanski, prema istraživanju jednog portala, najseksi naglaskom na svijetu mogu se podičiti Novozelanđani! Rezultat je to istraživanja u kojem je sudjelovalo gotovo dva milijuna ljudi iz više od šezdesetak zemalja svijeta.

Riječ je, da budemo precizni, o anketi koju je provela stranica bigseventravel.com posvećena putovanjima, a njezini čitatelji smatraju da je engleski kad ga govore Novozelanđani, očito, neodoljiv.

„Nestručnom uhu novozelandski naglasak može zvučati jednak australskom, ali se čitatelji ovog portala s tom ocjenom nikako ne slažu“, stoji na stranici. Na drugom mjestu našao se južnoafrički izgovor, a na trećem irski. Četvrto mjesto zauzeo je – talijanski.

Ipak, pogledamo li malo bolje, može se zaključiti kako je ovaj izbor dosta naklonjen engleskom jeziku. Naime, uz prva tri mjesta koja je engleski u raznim varijantama zauzeo, u prvih deset našli su se još škotski izgovor engleskog, izgovor engleskog s juga Sjedinjenih Američkih Država i australski izgovor engleskog.

U izboru se našao i hrvatski jezik, koji je zauzeo posljednje, 50. mjesto. Gledajući susjede, na listu su se još ugurali i Mađari, i to na visokom 14. mjestu, za čiji je jezik navedeno kako je prekrasan za – pjevanje.

Cijeli popis pronađite na sljedećem linku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju