Vožnja žičarom na najvećem otoku Toskanskog arhipelaga do Monte Capanne (1019 metara) iskustvo je koje se ne zaboravlja. Dvoje po dvoje ulazi u kaveze koji izgledaju poput krletki za ptice. Put vodi kroz šumu iznad krošnji do vrha Elbeotok koji je toliko lijep da je jedino Napoleon s njega htio otići.

Dvadeset minuta vožnje u tišini koju povremeno prekida cvrkut ptica i mirisi mediteranskog bilja pridonose bajkovitom ugođaju koji pokvariti može jedino strah od visina.

Za lijepa vremena, kad je dobra vidljivost, pogled puca sve do Korzike, a vide se i otočići Pianosa, Capraia, Gorgona i Montecristo – najtajanstveniji otok Europe koji godišnje smije posjetiti samo tisuću ljudi

Plavetnilo neba i mora koje se spaja s otočićima u arhipelagu prizor je za pamćenje, a kad se tome doda i pivo koje se radi od otočne izvorske vode, užitak je zajamčen. Od žičare do samog vrha dovoljna je kratka šetnja. Odlučite li pješačiti do dolje, obvezno pripremite čvršću obuću. Stjenovitim putem potrebno je oko 90 minuta hodanja. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju