Prošlog petka predstavili smo najljepše stjenovite plaže u Hrvatskoj, a danas nas je Gregor Balažic, autor projekta Beachrex, odveo na otok Hvar na kojemu je odabrao 10 najljepših plaža.

Plaža Veliki Pokrvenik, Pokrvenik (Foto: Beachrex/Gregor Balažic)

1. Plaža Veliki Pokrvenik, Pokrvenik

Okružena velebnim stijenama i borovima, ova prekrasna plaža u uvali zaista je odmor za dušu i tijelo. Ima i restoran, pa kad ogladnite, ne morate daleko po okrjepu.

2. Plaža Daria, Groman Dolac

Mala šljunčana plaža ne privlači prevelike gužve. Ovo je više avanturistička plaža, a najbliži smještaj pronaći ćete nekih kilometar i pol dalje.

3. Plaža Feronija, Ivan Dolac

Tirkizno plavo more odmah će vas privući da se u njega bućnete. A to ćete moći napraviti sa okolnih stijena ili laganim ulaskom u more posutim šljunkom. Kad sunce zapeče, tu su borovi koji će vam praviti hlad.

4. Plaža Jagodna, Sveta Nedjelja

Plaža koja je osvojila Britance osvojit će i vas svojim bistrim morem i stijenama s kojih možete skakati u more ili se pak na njima izležavati.

Plaža Mala Stiniva, Jelsa (Foto: Beachrex/Gregor Balažic)

5. Plaža Mala Stiniva, Jelsa

Mala plaža u uvali skrivena je od pogleda, a u more ulazite preko mola, stijena, a tu je i šljunčani prilaz.

6. Plaža Mekićevica, Hvar

Mala plaža, duga svega 30 metara, pravi je raj za avanturiste. Na njoj nema restorana i kafića, ali ima stijena s kojih možete skočiti u more.

7. Plaža Milna, Milna

Obiteljska plaža s restoranom i slastičarnom te smještajem nekoliko desetaka metara dalje zadovoljit će svačiji ukus.

8. Plaža Nika, Bogomolje

Modrozeleno more i plaža koju okružuju stijene i borovi mali je raj. Ovdje ćete zaista moći u potpunosti opustiti.

9. Plaža Pokonji dol, Hvar

Ova plaža ima i stijene, i mol, i šljunak, i borove, restoran i apartmane u blizini, ali najviše od svega oduševit će vas tirkizno more.

Plaža Smokvina, Bogomolje (Foto: Beachrex/Gregor Balažic)

10. Plaža Smokvina, Bogomolje

Veliki mol pruža dovoljno mjesta za izležavanje na ručniku, skok u more, a tu su i vezovi za barkice ako doplovite njima. Apartman je metar od mora pa možete i rezervirati smještaj.