Bogati kraljevi i kraljice stvarali su vrtove ispunjene šarenim, aromatičnim cvijećem, u pratnji vode u pokretu. No, nestankom većine kraljeva i kraljica, tradicija nije izumrla. Danas mnogi bogati i slavni ljudi i dalje uzgajaju vrtove za vlastito zadovoljstvo, a srećom, neki od tih najluksuznijih vrtova širom svijeta - danas su otvoreni za javnost.

Garden of Cosmic Speculation, Škotska

Ovaj luksuzni vrt temelji se na znanosti i matematici. Stvorili su ga arhitekti pejzaža, Charles Jencks i Maggie Keswick koji su ga izgradili na vlastitom zemljištu u blizini Dumfriesa 1989. godine.

Jardin Majorelle, Maroko
Značajke ovog marokanskog ljepotana uključuju mramorne bazenčiće s raskošnim lotosima i lopočima, kao i ogromnu zbirku kaktusa. Također, više od 15 vrsta ptica živi na području ovog vrta.

Hillwood Estate, Museum & Gardens, Washington SAD
Ovi vrtovi nalaze se na posjedu Marjorie Merriweathe, svojevremeno najbogatije žene na svijetu. Vrt je kombinacija japanskog tradicionalnog vrta s američkim kolonijalnim stilom.

The Butchart Gardens, British Columbia
Vodeća turistička atrakcija na otoku Vancouveru, Butchart Gardens je uz sve to i kanadski nacionalni povijesni lokalitet.

Keukenhof Gardens, Nizozemska
Keukenhof je najveći cvjetnjak na svijetu. Najpopularniji je u proljeće kada je prebogat svakojakim bojama.

Šuma ubojica: Smrtonosni vrt koji je pod neprestanom zaštitom čuvara Otrovni vrt - 5 Otrovni vrt - 4 Otrovni vrt - 3 +1 Otrovni vrt - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju