Veliki kineski zid, Kina

Kineski zid se počeo graditi 200 godina prije Krista, te je jedina građevina na svijetu koja je vidljiva iz svemira. Veliki Kineski zid je simbol za Kineze, iako su ga osvajači - zaobišli i pokorili ih, dug je 19.312 kilometara, atraktivan za posjetitelje, i divan za romantiku.

Kip Krista Iskupitelja, Brazil
Smješten na vrhu gore Corcovado, 38 metara visok kip je najveći i najprepoznatljiviji simbol Rija de Janeira. Izgradnja kipa počela je 1922. godine, a završena je jedanaest godina kasnije, a od tada ga posjeti preko 1,8 milijuna ljudi godišnje.


Machu Picchu, Peru
Drevni grad Inka smjestio se na točno 3219 metara nadmorske visine u samome središtu peruanske tropske prašume. Otkrio ga je Hiram Bingham 1911. godine, nakon što je bio 500 godina napušten. Dnevno ga posjeti oko 2500 posjetitelja.

Chichen Itza, Meksiko
Smješten na poluotoku Yucatan u Meksiku, grad Chichen Itza je možda jedno od najvažnijih mjesta za razumijevanje civilizacije Maya. Izgrađen je između 415 i 455 godine nakon Krista. Danas ga dnevno posjeti preko 3500 turista.

Rimski Koloseum, Italija
Koloseum je jedna od prvih stvari na koje turisti pomisle na spomen Rima. Ova poznata građevina prvotno je služila za odvijanje borbi gladijatora i zabavu ondašnjih stanovnika, a mogla je primiti 50.000 posjetitelja. Amfiteatar se danas nalazi u samom središtu Rima i dnevno ga posjeti više od 18.000 turista.


Taj Mahal, Indija
E, to se zove grobnica. Taj Mahal je mauzolej za suprugu cara Shah Jahana, a obuhvaća aspekte mnoštva različitih kultura. Savršena arhitektura, uređen okoliš, te bogata povijest - godišnje privlači oko 3 milijuna posjetitelja.

Petra, Jordan
Izgrađen u crvenoj stijeni, ovaj prapovijesni izgubljeni grad najpoznatiji je po vodovodnom sustavu, čime je pustinja bila pretvorena u trgovačku oazu iz Kine i Indije. Lokalitet je poznat i po kraljevskim grobnicama, rudniku bakra te podzemnim galerijama.

Sva čuda pogledajte u našoj fotogaleriji..

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju