Internetska stranica Expatistan idealno je mjesto za ljude koje zanima cijena života u pojedinim gradovima svijeta, bez obzira na to jeste li zainteresirani za kratkotrajni posjet ili višegodišnje preseljenje.

Ona analizira cijenu hrane, pića, odjeće, kućanskih potrepština, stanovanja, režija, prijevoznih sredstava i drugih svakodnevnih troškova kako bi napravio ljestvicu najjeftinijih i najskupljih mjesta za život pri kraju 2017. godine.

Prema njihovoj analizi, Odesa je najjeftiniji grad za život na kraju 2017. godine. Ukrajinska pomorska luka dobila je ovu titulu zbog niskih cijena hrane, stanovanja i drugih životnih troškova.

Primjerice, ručak u restoranu u poslovnoj zoni pojedinac će platiti 28 kuna (piće je uključeno u cijenu), litra goriva za automobile košta oko 6 kuna, a pola litre domaćeg piva u trgovini 3,5 kune. Nasuprot tome, pola litre točenog piva u kafiću stoji 7 kuna. Zgrada opere u Odesi Zgrada opere u Odesi (Foto: Guliver / Thinkstock)

U Odesi ćete dvije ulaznice za kino platiti 46 kuna, dok ćete za prelazak udaljenosti od 8 kilometara taksijem trebati izdvojiti 19 kuna. Mjesečna cijena za najam stana od 45 kvadratnih metra stoji 1467 kuna, dok će vas režije koštati još dodatnih 197 kuna.

Zanimljivo je da se na ljestvici 10 najjeftinijih mjesta za život na kraju 2017. godine uz Odesu nalazi čak 7 indijskih te dva afrička grada. U nastavku teksta otkrijte o kojim je gradovima riječ.

10 najjeftinijih gradova za život na kraju 2017.
1. Odesa, Ukrajina
2. Bhubaneswar, Indija
3. Kochi, Indija
4. Jaipur, Indija
5. Ahmedabad, Indija
6. Coimbatore, Indija
7. Kairo, Egipat
8. Kolkata, Indija
9. Hyderabad, Indija
10. Tunis, Tunis

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju