U trendu Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna Bijela parmigiana s tikvicama Savršeno za ljeto Bijela parmigiana: Recept za zapečene tikvice sa šunkom i sirom


Sastojci:
80 g čokolade za kuhanje
4 žlice vruće crne kave
3 jaja
80 g šećera
350 ml slatkog vrhnja


1. Čokoladu za kuhanje razlomiti na sitne komade i staviti u vruću kavu, pa pustiti da se otopi na pari, nakon čega je potrebno sve malo ohladiti.

2. Razdvojiti žumanjke i bjelanjke. Žumanjke i 80 g šećera umutiti mikserom zajedno s 150 ml slatkog vrhnja. Zatim dodati ohlađenu smjesu kave i čokolade, i na kraju umiješati šlag.

3. Bjelanjke čvrsto ulupati i pomiješati s postojećom smjesom. Sve to hladiti dva – tri sata u hladnjaku.

4. Ostatak vrhnja umutite s preostalim šećerom i ukrasite desert. Kad je gotov, mousse možete posuti nasjeckanim bademima ili listićima mente.


5. Pozvati prijatelje, ili odnijeti mousse sa sobom na obližnju livadu i uživati u danu! Dobar tek!