U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Novi kviz općeg znanja - 10 Lako? Novi kviz općeg znanja: Možete li na svih 15 pitanja dati točan odgovor?


Sastojci:
80 g čokolade za kuhanje
4 žlice vruće crne kave
3 jaja
80 g šećera
350 ml slatkog vrhnja


1. Čokoladu za kuhanje razlomiti na sitne komade i staviti u vruću kavu, pa pustiti da se otopi na pari, nakon čega je potrebno sve malo ohladiti.

2. Razdvojiti žumanjke i bjelanjke. Žumanjke i 80 g šećera umutiti mikserom zajedno s 150 ml slatkog vrhnja. Zatim dodati ohlađenu smjesu kave i čokolade, i na kraju umiješati šlag.

3. Bjelanjke čvrsto ulupati i pomiješati s postojećom smjesom. Sve to hladiti dva – tri sata u hladnjaku.

4. Ostatak vrhnja umutite s preostalim šećerom i ukrasite desert. Kad je gotov, mousse možete posuti nasjeckanim bademima ili listićima mente.


5. Pozvati prijatelje, ili odnijeti mousse sa sobom na obližnju livadu i uživati u danu! Dobar tek!