Laghi de Fusine, Italija

Ovo prekrasno glacijalno jezero nalazi se u blizini talijansko – slovenske granice. Nevjerojatno je čisto i bistro, a iako je voda ovdje malo prehladna za kupanje, veliki broj turista dolazi uživati makar u vožnji brodom. Nakon broda, uživajte u pješačkoj turi, jer ovdje vas priroda jednostavno ne umije razočarati.

Rio da Prata, Brazil
Zahvaljujući visokoj koncentraciji podzemnog vapnenca, rijeke koje okružuju brazilsku pokrajinu Bonito gotovo su prozirne. Rio da Prata je jedna od takvih, tako da ako vas put nanese u Brazil, svakako bacite oko i na nju.


Exuma, Bahami
Svaki od preko 300 otoka iz arhipelaga Exuma okružen je predivnim, čistim, plavim, bahamskim morem. Ako ste za plivanje, surfanje, vožnju kajacima, ronjenje ili što već, sve ćete to ovdje naći. Boja, jasnoća i temperature su savršene, a kad dođe plima, moguće da ćete neki otočić imati i - samo za sebe.

Zamami, Japan
U desetljećima nakon Drugog svjetskog rata, Zamami je postao popularno turističko odredište zahvaljujući svojim malim dimenzijama i briljantno čistom vodom. Turisti hrle na plaže kako bi ronili između riba i koraljnih grebena, a koliko je turizam na ovom otoku jak, govori podatak da se više od 90% stanovništva bavi njime.

Hvar, Hrvatska

Kakav bi to popis bio bez najmanje jednog našeg otoka? Hvar svakako zaslužuje ovo mjesto, kao otok prepun prekrasnih plaža. Osim što je najsunčaniji hrvatski otok, Hvar se može pohvaliti kako je zadnjih godina postao i popularno jet–set odredište, tako da se nemojte iznenaditi ako šećući rivom naiđete na Beyonce…


Koh Lanta, Tajland
Sadrži neke izuzetne i prekrasne plaže, ali najveća atrakcija su svakako morske aktivnosti, poput ronjenja. Šarene ribe, koraljni grebeni i skrivene podvodne pećine - ono su u čemu će svatko tko istražuje podmorje definitivno uživati.

Lefkada, Grčka
Na Lefkadi ćete naći neke od najboljih grčkih plaža. Neke su posute šljunkom, druge bijelim pijeskom, ali svima im je zajednička jedna stvar: Tirkizno more u kojem vidite dno na više desetaka metara dubine! Ovdje definitivno ne morate brinuti da ćete prilikom skoka glavom pogoditi kamen, ili zapeti plivajući o neku stijenu… Kris-tal-no!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju