Prema posljednjim istraživanjima Milano je doživio najveći pad cijena avio karata u Europi. I dok ove godine predviđaju da će cijene još padati, mi se nećemo buniti ni ako ostanu na sadašnjim razinama. Iako nam i autom treba tek nešto više nego do Dubrovnika iz Zagreba.

Smještaj tipa Airbnb olakšao je mnogim putnicima putovanja, značajno smanjujući troškove. Tako je i u Milanu ponuda Airbnb-a raznolika i bogata. Tako možete odabrati smještaj u nekom slatko namještenom stanu usred Milana gdje ćete sami kuhati svoju paštu i uživati u pogledu na grad koji nikada ne spava.

Airbnb>>> Putujte bezbrižno i po nevjerojatnim cijenama!

Iako se Milano diči titulom modne prijestolnice Europe, još uvijek mogu se naći lokali koji nude jeftini šoping. Kvalitetan i jeftini šoping. Tako da nećete morati potrošiti cijelu ušteđevinu kako biste obnovili garderobu. Bezbroj outlet trgovina smješteno je u neposrednoj blizini tvornica.


Kao i u mnogim talijanskim gradovima, i u Milanu je većina kulturnih znamenitosti i atrakcija u potpunosti besplatna. Ali najbolje ćete doživjeti kulturu i bilo grada tek kada sjednete na terasu, naručite macchiato i promatrate kako grad prolazi pokraj vas. Kada vam dosadi ispijanje kave i modno osvješteni građani i građanke u prolazu - napasite malo oči u luksuznim buticima.

Milano je jedan od rijetkih gradova u Europi gdje se možete besplatno najesti. Da, tako je. Većina barova navečer uz pića poslužuje i besplatnu hranu. Istina riječ je većinom o kanapeima, ali ipak u dovoljnim količinama da se najedete, a da ne morate plaćati večeru.


Javni prijevoz je dostupan i izrazito jeftin. Tako karta za podzemnu stoji samo 1,5 euro, a linije voze sve do kasno iza ponoći. Ali najljepši način za putovanje kroz grad, svakako je biciklom, kojeg možete iznajmiti na svakom uglu i isto tako vratiti.

Ove godine Milano se užurbano priprema za gostovanje svjetske izložbe Expo 2015., i cijeli grad je u znaku ove šestomjesečne parade održive poljoprivrede i prehrane, što znači da se u gradu i naveliko gradi. Tako će ove godine niknuti i mnogi novi parkovi, podzemne, pješačke, ali i WiFi zone koje će učiniti ovaj grad još ljepšim. Dakle, što prije, to bolje, Milano vas čeka...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju