Spoj tradicionalne i moderne proslave
najbolji je opis Martinja u vinariji Kutjevo. Tradicionalna vinska fešta nije mogla početi bez mladih vina, ali i graševina iz kutjevačkog podruma, koja su ove godine zlatnim i visoko cijenjenim priznanjima osvojila svjetsku i domaću vinsku scenu.

Nakon degustacije nagrađenih vina fešta se nastavila u starom podrumu iz 1232. godine, gdje su gosti po prvi put imali priliku kušati arhivsko vino Graševina, izborna berba prosušenih bobica 2006. i to uz zvuke jazza.

Uslijedio je gastronomski užitak, a Kutjevo, u suradnji sa Gradskim muzejom u Požegi i kuharom Anđelkom Ledićem organizirao je izložbu “Muzej u loncu” te pred gostima rekonstruirao i dokumentirao zaboravljena jela koja pričaju o običajima i uzbudljivoj prošlosti slavonskog kraja. Gosti su imali priliku uživati u nekoliko slijedova tradicionalnih slavonskih jela sljubljenih s vinima Kutjevo.

Uzvanike je uveselio i biskup koji je održao tradicionalno krštenje mošta na karakterističan i veseo način. Do kraja večeri za atmosferu se pobrinuo tamburaški sastav Castrum koji je sve prisutne zabavljao melodičnim zvukom tamburica te gostima i predstavnicima Kutjeva omogućio da ovu specifičnu martinjsku feštu ponesu u lijepom sjećanju do iduće godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju