Kako grad na vodi muku muči s gužvama odavno je poznato, no zahvaljujući tehnologiji možda taj problem ubuduće znatno umanje...Nakon velikog javnog pritiska venecijanske gradske vlasti konačno su donijele mjere koje bi trebale pomoći gužvama i prenapučenosti u gradu te ga učiniti ugodnijim mjestom za turiste i stanovnike.

Naime, u blizini najvećih turističkih znamenitosti, uključujući most Calatrava i ostala tri mosta preko kanala Rio Novo nalazit će se informacije koje će ljudima kazivati stanje gužvi u gradu. Također, te iste informacije moći će se naći i online, a zasad ideja o limitiranju broja posjetitelja gradu nije izglasana jer se smatra kako će ovaj novi sustav već smanjiti gužve.

Također, u planu je i izrada novih turističkih mapi koje bi ljude trebale dovesti do jednako lijepih, samo znatno skrivenijih mjesta u Veneciji, pa se vlasti nadaju kako će turisti priliku za upoznavanjem nečeg novog objeručke prihvatiti. Jedino što će se ipak ograničiti brojem jest broj turističkih smještaja, ponajviše zato što grad doživljava veliki pad broja stanovnika.Čudesnu Veneciju godišnje posjeti više od 20 milijuna ljudi, a sa značajnim padom broja stanovnika i zbog mjesta na kojem je izgrađena (strah od potonuća je konstantno prisutan), pozivi za očuvanje grada zadnjih godina sve se češće čuju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju