Prijevoz
Posljednjih nekoliko godina javni prijevoz je usavršen tako da sada super brzi autobus spaja „downtown“ s Hollywoodom, Beverly Hillsom, Westwoodom i plažama Santa Monice, dok metro vozi od istoka prema Pasadeni, te sjevera prema Universalovim studijima, i sve to relativno niskim cijenama.

Hollywood
Hollywood je „must see“ za sve „prvašiće“ koji će htjeti vidjeti otiske slavnih osoba ovjekovječenih u betonu ispred Kineskog teatra, najpoznatijeg kina u cijelom L.A.-u.


Universal
Na sjeveru leže najpoznatiji filmski studiji na svijetu - Universal. Ovdje možete provesti divan dan uživajući u vožnjama od kojih je svaka povezana s nekim poznatim filmom. Isto tako možete prošetati po poznatim kućama u kojima su se snimali neki od kultnih filmova.

Zapadni Hollywood
Ovo je najživiji dio grada koji nudi fenomenalan šoping, gastronomiju i noćni život. Definitivno najbolji doručak u gradu imat ćete ako posjetite slavnu zalogajnicu Joan u 3rd streetu, dok ćete se za ručak najbolje provesti na Darmers Marketu gdje možete birati od specijaliteta s roštilja do nekih egzotičnijih jela.

Sunset Strip
Sunset Strip leži na brežuljku koji se nalazi u sjevernom dijelu Zapadnog Hollywooda. Ovdje ćete naići na mnoštvo kafića u kojima možete uživati u pogledu na trepereća svjetla grada koja se pale u sumrak.


Beverly Hills
Ovo je dio grada u kojem bogataši troše svoj novac. Ovdje je sve tri put i više skuplje nego u drugim dijelovima grada, no unatoč tome, ipak je predivno mjesto za noćnu šetnju po Rodeo Driveu.

Santa Monica
Dio grada koji ima najljepše i najveće plaže. Uz plažu su poredani mnogi barovi i restorani u kojima možete uživati u bogatoj ponudi morskih delicija, ali i raznih kuhinja iz svih dijelova svijeta.

Venice
I dok je Santa Monica uglavnom idealna za obitelj, Venice je idealno mjesto za samce. Ovdje se nalazi i „Muscle Beach“ odnosno plaža na kojoj se manje ljudi kupa, a više pokazuje savršeno isklesana tijela i mišiće.

Downtown
Downtown ne bi smjeli propustiti gurmani kzbog Grand Central tržnice, gdje možete jesti dok razgledavate šarene ponude. Oni koji su više za kulturno uzdizanje posjetit će neki od mnogih koncerata u Disney Hallu, ili posjetiti jednu od izložba u glasovitom Muzeju suvremenih umjetnosti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju