Dvije su činjenice zagarantirane kada odsjedate u nekom od hostela. Prvo je loša, osnovna kupaonica, a drugo je neki Anglosaksonac. Ne govorimo da je to dvoje direktno povezano, no svaki putnik koji ima već podosta štambilja u putovnici reći će vam da je na svakom putovanju naletio na Britanca. Ako ga pitate za druge nacionalnosti sigurno će vam nabrojiti Australce i Nijemce. A tek Japanci sa svojim fotoaparatima i slikanjem svega od zidova, preko fasada do neba? I to povlači jedno pitanje. Koji narod najviše putuje?

Naime, dok se većina statistika vrti oko toga u koje se države najviše putuje - rijetko tko se bavi pitanjem tko su najveći svjetski putnici. No, blog WorldHum pozabavio se tim pitanjem davne 2006 godine. I to je bilo prvo i posljednje istraživanje na tu temu. Tim istraživanjem došlo se do rezultata da su Nijemci najveći putnici na svijetu i godišnje naprave 86,6 milijuna putovanja. Drugi su Britanci s 65,3 milijuna a treći Amerikanci sa 58,3 milijuna. U ova putovanja uključena su unutrašnja i međunarodna putovanja.


Eh sad, jesu li presudila unutarnja kretanja po dvorcima Njemačke, Ibiza i Jadran, na blogu nažalost ne piše, ali dok se ne napravi svježa statistika – ovo je tablica najputoholičarskijih naroda svijeta!

1. Njemačka
2. SAD
3. Ujedinjeno Kraljevstvo
4. Kina
5. Francuska
6. Italija
7. Japan
8. Kanada
9. Rusija
10. Nizozemska