Dvije su činjenice zagarantirane kada odsjedate u nekom od hostela. Prvo je loša, osnovna kupaonica, a drugo je neki Anglosaksonac. Ne govorimo da je to dvoje direktno povezano, no svaki putnik koji ima već podosta štambilja u putovnici reći će vam da je na svakom putovanju naletio na Britanca. Ako ga pitate za druge nacionalnosti sigurno će vam nabrojiti Australce i Nijemce. A tek Japanci sa svojim fotoaparatima i slikanjem svega od zidova, preko fasada do neba? I to povlači jedno pitanje. Koji narod najviše putuje?

Naime, dok se većina statistika vrti oko toga u koje se države najviše putuje - rijetko tko se bavi pitanjem tko su najveći svjetski putnici. No, blog WorldHum pozabavio se tim pitanjem davne 2006 godine. I to je bilo prvo i posljednje istraživanje na tu temu. Tim istraživanjem došlo se do rezultata da su Nijemci najveći putnici na svijetu i godišnje naprave 86,6 milijuna putovanja. Drugi su Britanci s 65,3 milijuna a treći Amerikanci sa 58,3 milijuna. U ova putovanja uključena su unutrašnja i međunarodna putovanja.


Eh sad, jesu li presudila unutarnja kretanja po dvorcima Njemačke, Ibiza i Jadran, na blogu nažalost ne piše, ali dok se ne napravi svježa statistika – ovo je tablica najputoholičarskijih naroda svijeta!

1. Njemačka
2. SAD
3. Ujedinjeno Kraljevstvo
4. Kina
5. Francuska
6. Italija
7. Japan
8. Kanada
9. Rusija
10. Nizozemska

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju