Jednostavan proces kiseljenja isplati se isprobati, jer nakon samo 40 dana možete uživati u ovim jedinstvenim zalogajima.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Hrvatska ima divno more Teške su riječi pale Razlozi zbog kojih se turisti ne vraćaju kod nas na more: "Hrvati su postali jako neljubazni u zadnjih 10 godina" Plaža Čavića Luka Crni biser Divlja i predivna: Skrivena plaža na Korčuli koja će vas očarati svim nijansama plave

Krajnje je vrijeme da pripremite mnogima omiljenu zimnicu jer je sezona lučica gotovo pri kraju. Zato savjetujemo da što prije otiđete do tržnice i napunite teglice koje će uljepšati gotovo svako pravo zimsko jelo. 

Najbolji dodatak za hladne zimske dane uz suho meso, fažol, leću... Napravite sami svoju zimnicu i neka vam je u slast!

Sastojci za kapulice u kvasini:

  • Kapulice
  • Kvasina
  • Sol
  • Šećer
  • Papar, lovorov list, mažuran, origano...
  • Voda
  • Teglice

Priprema kapulica u kvasini:

  1. S kapulice skinuti prvi sloj kožice.
  2. Kapulice složiti u tegle (prethodno sterilizirane u pećnici).
  3. Vinsku kvasinu prokuhati s vodom (omjer 2/3 kvasine i 1/3 vode).
  4. Kad se tekućina ohladi, uliti je u tegle, ali ne prepuniti, ostaviti malo
  5. prostora do vrha tegle, radi vrenja.
  6. U tegle dodati malo soli (naš tajni sastojak je i žličica šećera).
  7. Po želji dodati mirodije: papar u zrnu, lovorov list, mažuran, origano ... koji okus tko voli ili u svaku teglu svoju mirodiju.
  8. Teglu zatvoriti i spremiti na tamno mjesto (neki ih drže i na suncu).
  9. Nakon 40 dana može se konzumirati, iako to ovisi o veličini kapulice, jačini kvasine i ukusu pojedinca.