Jednostavan proces kiseljenja isplati se isprobati, jer nakon samo 40 dana možete uživati u ovim jedinstvenim zalogajima.

U trendu Napravite gulaš od sastojaka koje pronađite u svojem hladnjaku i smočnici Tjedni jelovnik 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja se rade kada treba "počistiti" ostatke iz hladnjaka Unije - 4 Otok Unije Najbolje čuvana tajna Kvarnera: Otok tirkiznog mora i filmskih zalaza na kojem kuglica sladoleda košta manje nego na kopnu Cascada cottage Barilović - 12 Između Rijeke i Zagreba Iznad rijeke: Kuća stvorena za uživanje i dugi oproštaj od ljeta

Krajnje je vrijeme da pripremite mnogima omiljenu zimnicu jer je sezona lučica gotovo pri kraju. Zato savjetujemo da što prije otiđete do tržnice i napunite teglice koje će uljepšati gotovo svako pravo zimsko jelo. 

Najbolji dodatak za hladne zimske dane uz suho meso, fažol, leću... Napravite sami svoju zimnicu i neka vam je u slast!

Sastojci za kapulice u kvasini:

  • Kapulice
  • Kvasina
  • Sol
  • Šećer
  • Papar, lovorov list, mažuran, origano...
  • Voda
  • Teglice

Priprema kapulica u kvasini:

  1. S kapulice skinuti prvi sloj kožice.
  2. Kapulice složiti u tegle (prethodno sterilizirane u pećnici).
  3. Vinsku kvasinu prokuhati s vodom (omjer 2/3 kvasine i 1/3 vode).
  4. Kad se tekućina ohladi, uliti je u tegle, ali ne prepuniti, ostaviti malo
  5. prostora do vrha tegle, radi vrenja.
  6. U tegle dodati malo soli (naš tajni sastojak je i žličica šećera).
  7. Po želji dodati mirodije: papar u zrnu, lovorov list, mažuran, origano ... koji okus tko voli ili u svaku teglu svoju mirodiju.
  8. Teglu zatvoriti i spremiti na tamno mjesto (neki ih drže i na suncu).
  9. Nakon 40 dana može se konzumirati, iako to ovisi o veličini kapulice, jačini kvasine i ukusu pojedinca.