Sastojci za krumpirov gulaš za 4 osobe:
750 grama krumpira
1 do dvije paprike
1 veća glavica luka
1 češanj češnjaka
3-4 žlice ulja
malo octa
sol i papar po želji
1 do 2 žlice slatke mljevene paprike
½ vezice nasjeckanog peršina
1 lovorov list
1 dl kiselog vrhnja
1 litra goveđeg temeljca
malo mljevenog kumina i usitnjenog mažurana

Gulaš Hrana i piće 5 grešaka zbog kojih nam gulaš ispada loše

Priprema:
1. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite luk i češnjak narezan na komadiće.

2. Dodajte im mljevenu papriku pa sve zajedno zalijte octom i goveđim temeljcem koji ste samostalno napravili ili ste ga dobili od kocke za goveđu juhu.

Ako ne jedete ništa životinjskog porijekla, u ćoravi gulaš možete dodati i povrtni temeljac koji će jelu dati nježniji okus.

3. Kada temeljac zakuha, u njega dodajte očišćeni krumpir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, paprom, kuminom, mažuranom, peršinom i lovorovim listom.

Pileći paprikaš Hrana i piće Pileći paprikaš: Fini recept za “brata gulaša” bez kojeg ne može proći jesen

4. Gulaš kuhajte na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krumpir ne skuha do kraja.

5. Pred kraj kuhanja u gulaš dodajte glatko izmiješano kiselo vrhnje.

6. Gulaš od krumpira poslužite s dodatnim kiselim vrhnjem i nasjeckanim peršinom. Dobar tek!