Gospođa Mira iz Velike Gorice otkrila nam je recept za ćoravi gulaš - odnosno za gulaš od krumpira koji je savršeno rješenje kada biste pojeli nešto fino na žlicu, a kod kuće nemate mesa.

Sastojci za krumpirov gulaš:

  • 750 grama krumpira
  • 1 do dvije paprike
  • 1 veća glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 3-4 žlice ulja
  • malo octa
  • sol i papar po želji
  • 1 do 2 žlice slatke mljevene paprike
  • ½ vezice nasjeckanog peršina
  • 1 lovorov list
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 litra goveđeg temeljca
  • malo mljevenog kumina i usitnjenog mažurana

Priprema:

  1. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite luk i češnjak narezan na komadiće.
  2. Dodajte im mljevenu papriku pa sve zajedno zalijte octom i goveđim temeljcem koji ste samostalno napravili ili ste ga dobili od kocke za goveđu juhu.
  3. Ako ne jedete ništa životinjskog porijekla, u ćoravi gulaš možete dodati i povrtni temeljac koji će jelu dati nježniji okus.
  4. Kada temeljac zakuha, u njega dodajte očišćeni krumpir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, paprom, kuminom, mažuranom, peršinom i lovorovim listom.
  5. Gulaš kuhajte na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krumpir ne skuha do kraja.
  6. Pred kraj kuhanja u gulaš dodajte glatko izmiješano kiselo vrhnje.
  7. Gulaš od krumpira poslužite s dodatnim kiselim vrhnjem i nasjeckanim peršinom. Dobar tek!

Švedske palačinke od krumpira: Fine debeljuce koje najbolje pašu uz prženu slaninu Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 1 Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 2 Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 3 +0 Šveđani obožavaju tradicionalne palačinke od krumpra - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju