Sve, ali baš sve što stavimo na roštilj iznimno je ukusno. Dakako, meso, riba, mekušci, ali i povrće, kruh, čak i voće...A današnji specijalitet, kukuruz na roštilju s maslacem od češnjaka i paprike jedna je od sitnica koja će vam samom pomisli zatitrati nosnice i definitivno natjerati da naložite vatricu!

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Trebat će vam:

4 klipa kukuruza s ljuskom ili kominom
100 g maslaca
Pola žličice papra ili ljute papričice
Pola žličice slatke paprike
2 češnja češnjaka
1 žličica korijandera
1 žličica soli
Sok jedne limete

 

Priprema:

1. Kukuruz očistite od niti, stavite u posudu i prelijete vodom. Ostavite oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremite maslac s kojim pomiješajte sve gore navedene sastojke.

2. Nakon pola sata kukuruz stavite na roštilj i pecite dvadesetak minuta. Povremeno okrećite da ne zagore, naravno. Nakon dvadeset minuta premažite kukuruz pripremljenim maslacem. Sklonite s vatre i tik prije posluživanja premažite s još jednim slojem maslaca.

Dobar tek, i obavezno recite prijateljima za ovaj recept!