Da biste pripremili ovo jelo potrebna vam je špageti bundeva, koja nakon pečenja dobiva vlaknastu strukturu nalik na špagete. S obzirom da je riječ o niskokaloričnoj namirnici, u njoj možete uživati bez grižnje savjesti.
Sastojci za 2-3 osobe:
- 1 špageti tikva
- 2 pileća prsa
- 3 češnja češnjaka
- 4 rajčice
- 220 grama svježeg špinata
- 700 ml umaka od rajčice
- 100 grama svježeg bosiljka
- ¼ čajne žličice mljevene paprike
- maslinovo ulje
- sol i papar po želji
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
- Oštrim nožem razrežite bundevju na pola. Ako je pretvrda možete je staviti u mikrovalnu pećnicu na 3 do 5 minuta da omekša, pa je potom prepolovite. Špageti bundeva nakon pečenja dobiva vlaknastu teksturu nalik na špagete (Foto: Stockfood)
- Izvadite sjemenke, premažite je maslinovim uljem, posolite i popaprite, pa je stavite peći okrenutu na stranu kore.
- Pecite je 35 do 40 minuta dok vilicom ne uspijete probiti koru.
- U velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte pileća prsa bez kože nasjeckane na kocke, dodajte protisnuti češnjak, sol i papar.
- Piletini dodajte rajčice i špinat pa kuhajte sve dok zelenilo ne povene. Dodajte umak od rajčice, nasjeckani bosiljak i papriku pa miješajte dok se sastojci na sljube.
- Kad se bundeva ispeče, izvadite je iz pećnice i pustite da se ohladi.
- Vilicom postružite pečeni plod bundeve, pa preko njega prelijte umak s piletinom. Dobar tek!
U videu Tastyja pogledajte kako se pripremaju zdravi špageti s različitim umacima.