Na putovanju ste i to je pravo vrijeme da se pohvalite na Instagramu svojim fotografijama. Slijedite ovih par trikova i Instagram će gorjeti od lajkova!

Držite mobitel vodoravno

Uvijek fotografirajte drzeći mobitel vodoravno. Poanta je u hvatanju što šire slike. Nakon toga najlakše je odrezati sliku u formatu za Instagram, a tako ćete moći pokazati točno ono sto želite! Također, imajte na umu da je za najbolju sliku ponekad potrebno i zaprljati ruke, isprobajte nove kutove sa zemlje, s povišenog... pustite mašti na volju!

 

A photo posted by @punkuferhr on


Upoznajte svoj telefon

iPhone ima vrlo kvalitetnu, ali i kompleksnu kameru koju je dobro poznavati kako biste iz nje izvukli maksimum. iOS Camera aplikacija ima brz okidač, te omogućava hvatanje omiljenih trenutaka u hipu. Panoramski način, s druge strane, omogućava slikanje širokog kuta. Za one malo iskusnije tu je i novi 'burst' način koji je idealan za slikanje akcije u kontinuitetu, a kasnije od serije slika možete izabrati najbolju.

>> Instagram profili koji će vam otkriti cijeli svijet


Malo 'dorađivanja' nikome ne škodi

Kako biste od dobre fotografije načinili još bolju, upotrijebite jednu od aplikacija za obrađivanje slika. Neke od njih kao što su PS Express i Snapseed zasigurno će vas oduševiti.

Fokus je na fokusu

Većina pametnih telefona ima opciju izoštravanja slike pritiskom na sredinu ekrana tijekom slikanja. Sto ste bliže objektu koji fotografirate, slika može biti oštrija.

 

A photo posted by @punkuferhr on

 


Izaberite pravo doba dana

U rano jutro i u sumrak, kada je svjetlo prigušeno, slike ispadaju najbolje. Također, kompozicija je bitna: postavite li objekte koje slikate simetrično, fotografija ce vizualno biti mnogo bolja.

Poigrajte se s prirodnim bogatstvima

Oblaci, ptice, sunčeve zrake...prirodne ljepote na slikama uvijek izgledaju prelijepo. Ne zazirite od kiše! Olujno nevrijeme na fotografijama izgleda čarobno!

Obratite pozornost na osvjetljenje

Kamera na mobitelu zahtjeva dobro osvjetljenje za izvlačenje maksimuma. Dramatičnost se najlakše postiže u rano jutro i kasno popodne, dok je sunčan dan idealan za fotografiranje na zatvorenom, primjerice u muzej ili kafiću.
 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju