Nakon gotovo deset godina slavni kuhar Anthony Bourdain napisao je novu kuharicu po imenu "Appetites". Ona obuhvaća omiljene recepte američkog gastronoma i putnika, za koje isti vjeruje da bi ih svako trebao znati napraviti u vlastitom domu – od pečenih jaja do ribljih temeljaca i juha.

Ne čudi stoga što se tijekom promocije ovoga naslova okrenuo objašnjavanju nekih klasičnih jela i termičkih priprema. Štoviše, priznao je da većina ljudi radi grešku kad priprema odrezak na roštilju.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak



Ljudi obično peku odreske na previsokoj temperaturi. No najveća greška je što ih uvijek dodiruju, probadaju vilicom i provjeravaju jesu li pečeni iznutra, rekao je Anthony Bourdain u podcastu "WTF-a" s Marcom Maronom.

> Šljaker, nadglednik i prodavač zjaka: Koji ste vi tip ljudi na roštiljanju?

Umjesto toga trebali bi se suzdržati od probadanja površine bilo kakvim oštrim predmetima, jer na taj način ispuštaju ukusne sokove iz odreska što je pogrešno.

Unutar tog odreska događa se magija i recirkulacija sokova, ako ih ne dirate do kraja pečenja, odrezak će ispasti savršen, dodao je slavni kuhar.

Želite li ispeći dobar odrezak, otkrijte i ovih 5 važnih savjeta za roštilj.

 

A post shared by anthonybourdain (@anthonybourdain) on