Donosimo vam recept za finu i sočnu tjesteninu koja umjesto klasičnih mliječnih proizvoda koristi vegetarijanske zamjene – biljno mlijeko i prehrambeni kvasac, pa ju mogu konzumirati i osobe koje ne jedu hranu životinjskog porijekla.

Sastojci za 2 do 4 osobe:
450 grama sušene tjestenine
600 ml povrtnog temeljca
600 ml bademova ili sličnog biljnog mlijeka
400 grama cherry rajčica
40 grama svježeg špinata
2 žlice paste od rajčice
1 luk
2-3 češnja češnjaka
20 grama prehrambenog kvasca
sol i papar po želji
maslinovo ulje

Ilustracija cheesecakea od indijskih oraščića Hrana i piće "Cheesecake" bez trunke sira: Recept za finu tortu punu proteina koja se ne peče

Priprema:
1. U velikom loncu zagrijte malo maslinova ulja pa na njemu prepirjajte luk narezan na sitne komadiće. Za to će vam biti potrebno oko tri do pet minuta.

2. U lonac dodajte nasjeckani češnjak i pastu od rajčice pa kuhajte još tri minute uz povremeno miješanje.

3. Dodajte cherry rajčice i kuhajte otprilike pet minuta dok se kožica ne počne odvajati od ploda. Posolite i popaprite po želji.

4. Ulijte u lonac povrtni temeljac, biljno mlijeko i sušenu tjesteninu. Sve dobro promiješajte.

Veganske palačinke s voćem Hrana i piće Bez jaja: Recept za fine palačinke pune proteina koje se lako okreću u tavi

5. Kada tekućina zavrije, poklopite lonac, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj vatri oko desetak minuta, odnosno dok tjestenina ne popije veći dio tekućine iz lonca.

6. Potom u lonac ubacite špinat i miješajte sve dok listovi ne povenu.

7. Na kraju kuhanja dodajte prehrambeni kvasac i sve dobro promiješajte.

8. Posložite toplo uz sezonsku salatu. Dobar tek!