1. Bruges, Belgija

Ovaj srednjovjekovni gradić jedan je od najljepših europskih gradova u jesen. Vinova loza u raznim nijansama grimizne i zlatne boje prelijeva se preko povijesnih zgrada. Održavajući se u vodi, boje stvaraju romantične scene i savršene prizore za fotografiranje. Belgija je poznata po svojoj čokoladi, pa se na hladniji jesenski dan ugrijte vrućom čokoladom.

2. Oslo, Norveška

Oslo je prepun pitoresknih parkova, koji, iako su prelijepi tijekom čitave godine, tek u jesen zablistaju u punom sjaju. Ovo doba pravo je vrijeme za istraživanje Osla, a lokacije za posjetiti su Utvrda Akershus i park skulptura Vigeland te šuma Oslomarka.

3. Cumbria, Engleska

Engleski Okrug jezera prepun je nevjerojatnih scena, koje posebno spektakularne postaju kada poprime zagasite boje jeseni. Ovdje možete istražiti okolna jezera i obližnje šume, poput Grizedale, u kojoj rastu zeleni borovi i bakrene bukve.

4. Ukanc, Slovenija


Na zapadnom dijelu Bohinjskog jezera smješten je zaselak Ukanc u Sloveniji. Ukanc je odlična polazišna točka za istraživanje okolne prirode, poput vrha planine Vogel, koji nudi jedan od najljepših pogleda u Europi, osobito ujesen, kada lišće poprima žarko crvene i nijanse zlatne boje, koje se odražavaju u kristalno čistom jezeru. U blizini Ukanca su i vodopadi Slavica, a možete organizirati i planinarenje do Doline triglavskih jezera.

 

A photo posted by Nicholas Kim (@nico_stagram) on


5. Wicklow, Irska

Ako se ne želite sudarati s drugim turistima, najbolje vrijeme za posjetiti irske planine je jesen. Ako ste raspoloženi za planinarenje, ovo je zaista idealno mjesto, a prepuno je i vodopada. Možete istražiti i povijesna mjesta poput Glendalougha, a odmor nakon aktivnosti potražite u najbližem pubu uz rundu Guinessa.

6. Bavarska, Njemačka

Brojni gradovi, dvorci, prekrasna priroda… Bavarska je mjesto gdje se zbilja ima što raditi. Ako ste raspoloženi za aktivni odmor, možete se penjati po Alpama, ako ste više za povijesna istraživanja, 25 dvoraca i palača, spremni su da ih otkrijete. Za one koji žele okusiti lokalna pića, Oktoberfest u Munchenu se održava u rujnu, a možete posjetiti i bavarske vinarije.

7. Transilvanija, Rumunjska

Transilvanija najviše privlači ljubitelje misterije i 'najstarijeg' vampira, grofa Drakule. No, Transilvanija ima i predivnu prirodu i mnoge srednjovjekovne dvorce, koji se mogu istražiti. Krenite na vožnju kroz planine Faragaš, najviše u Južnim Karpatima, s više od 20 vrhova koji pružaju poglede koji oduzimaju dah.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju