Supernamirnice su ukusne i hranjive skupine namirnica, uključujući i hranu bogatu omega 3 masnim kiselinama, kao što su:
Losos, tuna, avokado, orasi, bademi, maslinovo ulje, laneno sjeme.

Od voća i povrća svakako preporučamo:
Borovnice, maline, špinat, patlidžan, rajčicu, mrkvu, slatki krumpir, jabuke, naranče, bundevu.

Zdrave i niskokalorične, ove će vam namirnice pomoći da se riješite štetnih tvari iz organizma.

 

Izbjegavajte jednostavne ugljikohidrate, bijeli šećer i brašno te svu prženu hranu

Bijeli kruh, u kojem vjerojatno uživate od djetinjstva, nije nimalo dobar za zdravlje. Isto tako, obrok od bijele riže ili tjestenine jednako je loš za vaše zdravlje kao i krafne, kolači, keksi... Mnogi ljudi ne razumiju koliko su štetni proizvodi od bijelog brašna ili šećera. Njihova konzumacija rezultira velikom količinom toksina u tijelu, a to nikako ne želite. Naravno da ste zadovoljni dok ih jedete, ali vaše tijelo trpi i ne voli vas dok vi nakrkani odmarate nakon ručka ili večere.

 

Detoks namirnica tjedna: Maslinovo ulje
Maslinovo ulje pomiješano s voćnim sokom pomaže jetri da izbaci žućne kamence. No, osim toga, maslinovo bi ulje trebalo preuzeti glavnu ulogu u vašoj kuhinji ako želite obaviti uspješnu detoksikaciju tijela. Zbog svojih zdravih svojstava puno je bolji izbor od drugih masnoća. Jedino na što morate pripaziti jest da ne kuhate s njim na jako visokim temperaturama. A na rajčici, negumenoj mozzarelli i rikoli - amen!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju