Novi predsjednik Vinistre, Nikola Benvenuti, pred Skupštinom je predstavio prijedlog programa za svoj nadolazeći četverogodišnji mandat. – Organizacija izložbe vina, Vinistra za mene je važna okosnica rada udruge. Želja mi je da se potvrdi i mjesto i termin održavanja izložbe, ukoliko je to i želja čelništva grada Poreča te da se ona dodatno pojača popratnim sadržajima čime bi se privukao i veći broj posjetitelja iz susjednih zemalja. Smatram bitnim i brendiranje regije Istra te usmjeravanje snaga na dovođenje stranih novinara koji se isključivo bave vinom te da se u suradnji s turističkom zajednicom krene u tom smjeru čime bi se Istru dodatno predstavilo kao vinsku regiju - rekao je Benvenuti, te između ostalog naglasio važnost isticanja prednosti različitih terroira naše regije, naglašavanje autohtonih sorata kao glavnih istarskih aduta u brendingu regije i najavio dodatni rad na promotivnim aktivnostima oznake IQ - istarska kvaliteta za vino.

Dosadašnji predsjednik Vinistre, Ivica Matošević zaželio je novom predsjedniku puno uspjeha u njegovu budućem radu te u ovom trenutku tranzicije ponudio svoju pomoć, naročito u segmentima u kojima iskustvo može biti od pomoći. – Vrijednost Vinistre je širina, naglasio je, i mislim da će nova ekipa koju je predsjednik odabrao, mlađa generacija, sigurno biti jedna kvalitetna platforma za nove ideje i za više energije a sve u cilju da nama koji živimo od tog posla bude dobro. Doista mu želim sve najbolje.

Vinistra - udruga vinogradara i vinara Istre, osnovana je 1994. godine s ciljem pružanja stručne pomoći članovima, boljeg povezivanja proizođača, zastupanja njihovih interesa, njegovanju i održavanju tradiconalnih običaja vezanih uz vinarstvo, boljoj prezentaciji i promidžbi vina te stvaranju imidža istarskih vina kao kvalitetnih i prirodnih proizvoda. Udruga danas broji 115 redovnih članova i 3 počasna člana.

Rezervirajte sredinu svibnja za posjet Vinistri, i prvi slobodan vikend za posjet kaštelima i podrumima - jedan je život, treba uživati!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju