Gastro projekt počeo je s objavljivanjem "Male samoborske kuharice s recepturama s kraja 19. do sredine 20. stoljeća" i nastavljen gastro radionicom “Samoborski šef” održanom krajem rujna 2013. godine, pod vodstvom akademika kulinarstva Branka Ognjenovića.

Gastronomija i turizam prirodno su povezani i međusobno se podupiru, a pogotovo u koliko malom, toliko lijepom Samoboru. Gotovo da nema posjetitelja koji nije kušao kremšnitu i domaće specijalitete, zatražio salamu, češnofku, muštardu, popio bermet, a za vrijeme Fašnika pojeo krafnu.

Delicije samoborskih ugostitelja u novom su gastro vodiču predstavljene tekstualnim opisima te na umjetničkim fotografijama Romea Ibriševića. Tiskano izdanje gastro-vodiča možete preuzeti u uredu Turističke zajednice grada Samobora, na službenoj internetskoj stranici www.tz-samobor.hr te putem pametnih mobitela za koje je gastro vodič prilagođen.

 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju