Iako ljudi Murter najviše vole povezivati kao odlaznu točku za predivne Kornate, ovaj djelić jadrana je toliko prelijep da bi se većina nas zarobljenih u zagrebačkim uredima - trenutno preselila tamo na tri ljetna mjeseca. Od Tisnog, preko Murtera i Betine, uvale Čigrađa, svugdje je neka plaža, šumarak, tulum, a ako znate nekog tko ima gliser ili barku - bingo!

No, kako je u Tisnom ovoga ljeta smještena sva sila Festivala (The Garden 02-09.07, Electric Elephant 10-14.07, Soundwave 17-21.07, Stop making Sense 31.07-03.08...), eto malog vodiča za najbolji obrok. Nemojte pretjerivati, ipak ste tu zbog đuskanja i pokazivanja tijela!

Top 3 restorana su Broščica, Feral i Magnolija. Iako se u sva tri može pojesti gotovo sve po želji, Broščica je ipak specijalizirana za pizze i brža jela, a Feral za jela od ribe. Magnolija se pak prostire na dva lokala s preko 400 mjesta na kojima možete uživati u klasičnoj trattoriji na kopnu i živahnom fast-foodu na samoj obali mora. Najjači su po doručcima koje poslužuju do divnih 13.00 sati, a isto tako su okrenuti i posvećeni sve modernijim vegetarijancima. Uglavnom, definitivno za svakog ponešto. Osim ovih provjerenih lokacija, niknule su i brojne fast-food kamp kućice, nešto poput Joze Trovača u Osijeku, pa ako ste naišli na nešto posebno - javite. Mi nismo!

U samom Murteru svratite u Mac Cantinu,

fabru ili Tik Tak, u Betini svakako u Konobu Marinero,

ali ne zaboravite uživati u suncu i moru, i pratiti sve detalje s partijanja na našem specijalnom party-linku na portalu dnevnik.hr!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju