Fino jelo na žlicu savršena je ideja u hladan zimski dan. Danas vam predlažemo varivo od piletine i krumpira koje će nahraniti cijelu obitelj, a priprema se u svega pola sata.

U varivu možete upotrijebiti bilo koji dio pileta – mi vam predlažemo otkoštena pileća prsa, kojima ste uklonili i kožicu i koja ste narezali na manje komade.

Ako volite ljutu hranu, u varivo možete dodati i čili-papričicu. Prilagodite i količinu češnjaka svojim preferencijama.

Fino varivo od piletine i krumpira - sastojci:

  • 1 l pilećeg temeljca
  • 600 g pilećih prsa
  • 300 g krumpira
  • 30 g maslaca
  • 2 velike mrkve
  • 1 stapka celera
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 žlica brašna
  • 1 lovorov list
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin za posluživanje

Fino varivo od piletine i krumpira - priprema:

  1. U većem loncu rastopite maslac pa na njemu prepirjajte nasjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte povrće oko pet minuta, dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pirjati još oko jedne minute.
  2. Dodajte brašno i sve dobro promiješajte. Potom podlijte sadržaj lonca pilećim temeljcem.
  3. U lonac dodajte i nasjeckanu piletinu, oguljeni krumpir narezan na kockice, lovorov list i grančice timijana. Posolite i popaprite pa pustite da se sve zajedno kuha dvadesetak minuta, odnosno dok piletina i krumpir nisu skuhani do kraja.
  4. Servirajte varivo od piletine i krumpira s malo svježeg peršina. Dobar tek!

Poznati chef savjetuje: Najjednostavniji način za trančiranje cijelog pileta kako trančirati pile - 5 kako trančirati pile - 4 kako trančirati pile - 3 +1 kako trančirati pile - 2