Fino jelo na žlicu savršena je ideja u hladan zimski dan. Danas vam predlažemo varivo od piletine i krumpira koje će nahraniti cijelu obitelj, a priprema se u svega pola sata.
U varivu možete upotrijebiti bilo koji dio pileta – mi vam predlažemo otkoštena pileća prsa, kojima ste uklonili i kožicu i koja ste narezali na manje komade.
Ako volite ljutu hranu, u varivo možete dodati i čili-papričicu. Prilagodite i količinu češnjaka svojim preferencijama.
Fino varivo od piletine i krumpira - sastojci:
- 1 l pilećeg temeljca
- 600 g pilećih prsa
- 300 g krumpira
- 30 g maslaca
- 2 velike mrkve
- 1 stapka celera
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 žlica brašna
- 1 lovorov list
- sol i papar po želji
- svježi peršin za posluživanje
Fino varivo od piletine i krumpira - priprema:
- U većem loncu rastopite maslac pa na njemu prepirjajte nasjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte povrće oko pet minuta, dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i nastavite pirjati još oko jedne minute.
- Dodajte brašno i sve dobro promiješajte. Potom podlijte sadržaj lonca pilećim temeljcem.
- U lonac dodajte i nasjeckanu piletinu, oguljeni krumpir narezan na kockice, lovorov list i grančice timijana. Posolite i popaprite pa pustite da se sve zajedno kuha dvadesetak minuta, odnosno dok piletina i krumpir nisu skuhani do kraja.
- Servirajte varivo od piletine i krumpira s malo svježeg peršina. Dobar tek!
Poznati chef savjetuje: Najjednostavniji način za trančiranje cijelog pileta